Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 24. november 2015

Litt nytt smågodt fra Lowrance

De større nyhetene fra Lowrance for 2016 kommer først i desember, men litt småtteri er tidlig ute.


SonicHub 2 er en oppdatert utgave av trotjeneren SonicHub. Den store forskjellen kontra den gamle modellen ser ut til å være støtte for Blåtann (Bluetooth) så man nå kan strømme musikk rett til SonicHub fra smarttelefon eller liknende. Den forrige modellen krevde i praksis en dokkingstasjon eller blåtannmottager.
SonicHub 2


Det er kanskje ikke så lett å se det, men denne boksen inneholder noe litt ekstra spennende for alle som er opptatt av lyd og bilde i båt. Den har nemlig den nye NMEA-protokollen "Audio Entertainment Protocol" og er ett av de første produktene på markedet som følger denne nye standarden som eieren av Lowrance (Navico) har vært med på å utvikle. Kablene er like som på den gamle SonicHub, så har du den fra før er det plug & play å skifte til den nye.

SonicHub er kompatibel med Lowrance HDS og Simrad, og fungerer mot både IOS (Apple) og Android, samt at den har to AUX-IN porter for ting du har fastmontert som en CD/DVD-spiller eller DAB-radio. Den har innebygget AM/FM antenne, men ekstern antenne kan også brukes. Som en sidenote er det morsomt at den ikke har DAB innebygget, det sier sitt om hva amerikanerne har av tro på DAB-konseptet. Den kan styre to lydsoner, så du kan for eksempel ha et lydvolum i kabinen og et annet på akterdekket, og den har to USB-porter for tilkobling og lading av ulike mobile enheter. (Det oppgis ikke hvilken A den lader med dessverre.) Som før kan du styre SonicHuben via HDSen, og se på HDSen hva du spiller av etc.

Ellers får flere av NMEA-sensorene en facelift. Felles for alle er bedre prosessor og internt minne, noe ikke minst de som har brukt den eksisterende sensoren for drivstofflyt sikkert setter pris på...
  • Fuel Flow, forbruk av drivstoff akkurat nå.
  • Fluid Level Sender, en tankmåler for brennstoff og andre flytende vesker.
  • Fuel Data Manager, lagrer data fra de to over for statistikk eller sammenliking.
  • Pressure Sensor, kan måle flere typer trykk ifm motordata.
  • Speed Sensor, paddlewheel som måler hastighet gjennom vann.
  • Temperature Sensor, temperatursensor som kan måle temp i vann og luft.
  • Through Hull Temperature Sensor, samme som over men som gjennomgående.
Fuel Flow sensor
Alle disse sensorene har til felles at de er basert på NMEA2000, og at du kan få opp dataene på et kompatibelt multifunksjonsdisplay, for eksempel Lowrance HDS og Simrad NSS. Fuel Flow og Fuel data manager står på min ønskeliste, jeg har lenge ønsket meg litt mer nøyaktig informasjon om drivstofforbruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar