Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 18. august 2015

Batteriovervåkning - før montering

Med den dyre batteribanken til Motorguiden kom et ønske om en mer presis form for batteriovervåkning enn grønt-gult-rødt lys.

Etter et tips bestille derfor denne på ebay.
Display

Som teksten sier er det et display som kan vise to former for batteristatus samtidig.

Hva displayet kan vise

Reklamen
Displayet får altså sin strømtilførsel fra de samme batteriene den overvåker. Fordelen med dette er at det er enkelt, ulempen med det er at alt som belaster et batteri går ut over statusdataene. Ergo vil displayet vise litt mindre V enn den reelle, siden displayet trekker strøm. Nå trekker neppe dette displayet mer enn noen miliampere, så noen stor misvisning blir det neppe, men jeg skal teste med et multimeter for sikkerhets skyld. Batteriovervåkning i denne prisklassen er uansett ikke en absolutt vitenskap, poenget er bare å få noe som er litt bedre enn jeg har i dag.

Spesifikasjoner


Baksiden

Baksiden av displayet
Koblingen

Fancy sukkerbit

Jeg kobler altså en ledning fra batteri A sin minuspol i det grønne koblingspanelet, og en ledning fra plusspolen på batteri B til samme panel. Det gjenstår å se om det fungerer, jeg kommer med en oppdatering når ting er på plass i båten og ferdig testet.

Link til morroa:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar