Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 15. juli 2015

GoFree Hooked

Neida, dette er ikke et sammarbeid mellom Lowrance og Hooked, derimot er det en ny app for sportsfiskere.

GoFree er Navicos navn på alt som er nettbasert. Navico eier som kjent også Lowrance, Simrad og Insight Genesis. Nå kommer de med sin egen app for sportsfiskere, GoFree Hooked.
GoFree HookedForeløpig er appen bare tilgjengelig for Apples IPhone fra versjon 5 og opp til den nyeste 6+ og kun i en beta-versjon. Beta betyr som vanlig at dette er en testversjon, ikke et ferdig produkt.

Denne versjonen har altså jeg slått kloa i, og har den på min IPhone 6. Nå skal vi ta en kikk på hva appen gjør. Vær obs på at dette er den foreløpige versjonen, så ting kan bli endret på etterhvert.

Slik ser åpningsbildet ut. Man skaper seg en bruker, og et brukernavn (screenname).Åpningsbildet


Man kan tilpasse profilen sin med bilder:
Min profil


Som i appen Fishbrain kan man logge fisketurer og registrere fangster som i en fangstdagbok. Her har jeg startet en fisketur mens jeg står på brygga og denger jigg noen minutter på morgenkvisten.Første fisketur


Men den foreløpig morsomste delen av appen er "Competition". Her kan du lage en konkurranse selv. Du bestemmer selv hvem som skal kunne delta, og innenfor hvilket geografiske område det skal fiskes.
Konkurranse i Vansjø, foreløpig med bare en deltager


So far so good for GoFree Hooked. Foreløpig har appen mye å gå på før den kan konkurrere med Fishbrain, men et sted må man starte.

Det er mulighetene i en app som kan hente informasjon fra båtens elektronikk jeg synes er mest spennende her. Siden Lowrance og Simrad har NMEA-data i sin WIFI-feed er mulighetene store for å kombinere fordelene i båtens elektronikk med fordelene i dagens smarttelefoner. Foreløpig har ikke denne appen slike funksjoner, men jeg tar det for gitt at de kommer. (For uten de kan man like gjerne bruke Fishbrain, og jeg tror/ håper ikke Navico legger ned penger i utvikling av denne appen for å lage en kopi av Fishbrain.)

Her er det bare kreativiteten som setter grenser. Jeg er ikke særlig kreativ, men selv jeg ser noen morsomme muligheter her.
- Live-mapping i appen via Insight Genesis.
- Korrekte data for temperatur og dybde. (Her bommer som regel Fishbrain grovt.)
- Logging av fangst, med info om elektronikk og båt.

2 kommentarer:

  1. Jeg er klar for å konkurrere når du er ERIK :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hiv deg i bilen og kom hit du så kan vi ha en episk kajakk vs båt konkurranse. Eller en fordekk vs akterdekk konkurranse fra båten min.

      Slett