Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 7. juni 2015

Tyrifjorden 06.06.15 - oppdagelsesferd

Det begynner å bli lenge siden jeg la ut en Turrapport nå. Tre uker høres kanskje ikke så mye ut, men det føles som en evighet. Det blir mye jobb på denne tiden av året, men i går kom jeg meg endelig ut på vannet igjen. 

Dagen begynte med en tur innom IMA og så til Torshov Sportsfiske for å handle litt småtteri og si hei. Torshov Sportsfiske er kanskje ikke imponerende arealmessig, men de har et ekstremt bra utvalg innen mye sportsfiskeutstyr du ellers ikke finner i de mer klassiske sportsbutikkene. Ikke minst har de kunnskapsrik betjening, disse gutta vet hva de holder på med. 

Etter å ha lagt igjen litt penger på Torshov bar det mot Tyrifjorden. Rett etter Sollihøgda havnet jeg bak en tulling som tydeligvis mente at 50-60 km/t var passelig fart i en 80-sone, noe som er tøft for blodtrykket til en sportsfisker på vei til båten. Men jeg holdt hjerteinfarktet på en armlengdes avstand og kom frem til båten i 13.30-tiden.

Planen for dagen var å kjøre på ned til Tyrifjordens sydøstre hjørne. Altså nederst i Holsfjorden mot Sylling. Der nede har jeg aldri vært, men det skulle det bli en endring på nå.

Full fart ned Holsfjorden

Vel nede slo jeg på ekkoloddopptak på ekkoloddet så kartet for Tyrifjorden på dybdekart.no og Insight Genesis kan få litt data fra dette området. Så tøffet jeg rundt på kryss og tvers for å gjøre meg kjent. Området er idyllisk, ikke minst rundt de tre små øyene som er her. 


Idyllisk ved øyene

Før jeg dro hadde jeg sett på Navionics sitt kart og Norge I Bilder for å rekognosere litt. På Norge I Bilder hadde jeg sett at det lå en grunne litt nord for øyene, og den måtte selvfølgelig inspireres nærmere. Jeg vekslet på å spinnfiske og kjøre rundt i 2-3 knop med den lille motoren, da grunna "plutselig" dukket opp rett foran båten. Med en lei kastevind, kombinert med begrenset manøvreringsevne med den lille motoren, kom jeg VELDIG nærme grunna. Det stikker opp en lang knaus av en fjellrygg på toppen av grunna, denne er skikkelig skummel. Nå finnes den i hvertfall på kartet, og jeg slapp med skrekken.

Det er like kupert over vann i dette området også. Når det ser sånn ut over vann er det naturlig at det er like varierende under vannoverflaten:


Kupert på land også

Etter noen timer kjørte jeg rolig nordover igjen langs fjordens vestside. Underveis stoppet jeg og fisket der det kunne se spennende ut, vekselvis vertikalfiske og spinnfiske. Jeg mistet noe jeg tror var en stor abbor som tok en IMA Komomo 90mm jeg plukket opp tidligere på morgenen, og etterhvert fikk jeg en snipe av en gjedde også. 


IMA Komomo II 90


Gjedda tok en Dextershad med lett jigghode inn på grunna på ca 1,5 meters dyp. 3,2 kg fordelt på 77 cm er ikke noe monster, men artig var det uansett. 


SnipeDexter, dagens vinner

Sånn ser drøye tre kilo gjedde ut på ekkoloddet, her svømmer gjedda pent tilbake.

Gjedde på vei tilbake


Det er store avstander i Tyrifjorden, og etterhvert begynte klokken å nærme seg avslutning. Jeg rundet av med litt vertikalfiske på grunntoppene utenfor Utøya, der stod det endel fisk men ingen av de var interessert i jiggen min. Jeg var tilbake i bilen klokken 22.15. Selv om fisket ikke var det helt store, ble det en fantastisk dag på fjorden. Jeg håper det ikke blir tre uker til neste gang.

Kartet på dybdekart.no er oppdatert med loggene fra turen, resultatet ble riktig bra. Med i oppdateringen er den lange grunna nord for øyene, og en "ny" grunne helt nord i kartbildet under. Bildet er fra min IPad Mini med kart fra dybdekart.no.


Tyrifjorden på IPad

Loggene er også lastet opp på Insight Genesis. Jeg deltar ikke i Insight Genesis Challenge nå i juni, men gir loggene mine til Dag C så han får en litt bedre sjanse til å vinne. Jeg kom dessverre bare på andreplass i IGC i mai, så det ble ikke en HDS Gen 3 men en jakke fra Helly Hansen i premie på meg. Jakken er sikkert fin den, men jeg skal innrømme at det var surt å komme på andre. 

Apropos Insight Genesis, de har kjørt en oppgradering nå som gir vector-baserte farger i kartene deres på både Elite HDI/ CHIRP og HDS. Du kan velge fargeskala under i menyen i plotterbildet.

Kartvalg med Insight Genesis

Farge etter dybde
Fargene gjør kartet mer lettlest, særlig når man zoomer litt ut. Bra jobbet av Insight Genesis der altså, velkommen etter. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar