Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 15. juni 2015

Reefmaster med egen sonarviewer

Da er den endelig offentlig tilgjengelig, programvaren jeg har brukt det siste året eller så får å se på mine egne ekkoloddopptak.

Jeg har altså hatt gleden (og litt frustrasjon innimellom) av å være med på å teste denne programvaren nesten hele veien fra idestadiet og til lansering. Tanken har vært å lage et program som gjør at man kan se på sine ekkoloddopptak (sonarlogger) på en PC. Programmet måtte være billig nok til å friste så mange som mulig, og enkelt nok til at alle som er i stand til å se feriebildene sine på en PC skal kunne bruke det. En lisens for inntill to PCer koster 49 USD i engangskostnad.

Men nok om meg, la oss se på hva programvaren kan gjøre.

Programvaren er kompatibel med:
  • Lowrance
  • Simrad
  • Garmin
  • Humminbird (inkludert ONIX)
Felles for alle disse merkene er at de har minst en modellserie som kan ta opp ekkolodddata fortløpende. Dette kan være både tradisjonelt ekkolodd (2D) og skannende ekkolodd (sidescan/downscan). Programmet er også CHIRP-kompatibelt for disse merkene.

Skjermbilde med kart og downscan, sidesccan og 2D


Du kan enkelt justere på paletten du ønsker, hastighet for avspilling, sette waypoints som kan eksporteres fra programmet og importeres tilbake i kartplotteren din, måle avstand mellom objekter du ser i ekkoloddopptaket og mye mer.

Skjermbilde med kart zoome inn, sidescan og 2D

Link til Reefmaters egen informasjon:
http://reefmaster.com.au/index.php/products/sonar-viewer


For ordens skyld: Som takk for hjelpen med testingen har jeg fått programvaren gratis. Jeg har ikke mottatt noen andre goder fra Reefmaster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar