Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 13. mai 2015

Tyrifjorden 13.05.15 - med ny matros ombord

Else Ravneberg er et navn du bare kan merke deg med en gang.

 "Fiskedama" som hun kaller seg selv og nettsiden sin er lidenskapelig interessert i fisk, og en av primus motorene bak "Ja til bærekraftig stamme" som handler om å bringe gytestammen i Randselva (som renner ned i Tyrifjorden) tilbake til fordums glans.

Jeg tror ikke det er mange trollere eller elvefiskere i Buskerud som ikke fikk med seg rabalderet rundt den siste trollingkonkurransen på Tyrifjorden. Skulle det ha gått i glemmeboken allerede, så kan du lese denne saken for å friske på hukommelsen. Else nappet på invitasjonen min om en trollingtur på Tyrifjorden, og jeg tok meg fri fra jobben i dag så vi fikk gjennomført ideen.

Avtalen var oppmøte i båthavna 09.00, og trass i YRs spådommer var det nydelig vær og blikk stille.

Storøen
Den nye matrosen fant seg fort til rette, og vi la kursen mot vestsiden av Tyrifjorden. Der kom det fem woblere i vannet og så kjørte vi nordover.

Else Ravneberg
Planken ved siden av Else på bildet over var det nærmeste vi kom fangst på vår vei nordover. Det ble etterhvert såpass mye kvist og kvast i vannet at vi snudde og kjørte sørover igjen.

Etter rundt 5 timer på vannet var det på tide å rigge ned og komme seg på land. I det vi holder på å ta inn utstyret napper det til på en ublyet IMA Komomo og jeg leverte stangen over til Else. 


Det er bare fair at hun får se nærmere på det som potensielt kan være en ørret hun tidligere har vært med på å sette i elva.

Her er det liv
En liten ørret fant veien inn i håven, og ble raskt foreviget før den gikk ut igjen. Gi den noen år og vi snakker fort om 3-4 kilo ekstra vekt på den. Dette var en fisk med hel fettfinne, med andre ord var det all grunn til å anta at dette var en villfisk. Ørreten var akkurat slik ørret i Tyri skal være, trinn med lite hode og klin umulig å holde i ro under avkroking....Ørret ble det
Vi var på land igjen ca 14.30, og jeg tror det var flere enn bare ørreten som ble en erfaring rikere i dag. Jeg lærte i hvertfall en hel del. Takk for turen Else, du er velkommen tilbake!


1 kommentar: