Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 22. mai 2015

Statistikk fra bloggen

Forrige gang jeg skrev om statistikken for bloggen var i 2013, den artikkelen kan du lese om igjen her.

19. september 2013 var totalt antall sidevisninger på bloggen 26.281, og bloggen hadde så vidt begynt å skyte fart. Det første innlegget ble riktignok publisert sent i 2010, men det tok sin tid før bloggen fant sin form, og ikke minst før leserne fant den. Når jeg ser på innleggene tilbake fra den gangen, er det nesten så jeg gremmes over hvor amatør jeg var på endel ting. Jeg lurer på om jeg vil mene det samme i 2017 om innleggene fra 2015?

I dag 22. mai 2015 har bloggen hatt 98.448 sidevisninger, siste 30 dager alene har den hatt 9.270 sidevisninger. Bloggen står med andre ord rett foran en milepæl, den passerer snart 100.000 sidevisninger. Som grafen under viser har antall sidevisninger bare gått en vei. Jeg har egentlig ikke den store formeningen om hvorvidt antallet sidevisninger er bra eller dårlig, men det føles utvilsomt bra at grafen går oppover.

Utvikling i sidevisnger per måned siden oppstart
Ser jeg på de siste månedene i 2015 kontra de samme månedene i 2014 har trafikken økt med ca 40% måned mot måned. Siste måned er sterkt påvirket av innlegget om diskusjonen rundt trolling på Tyrifjorden, som ble delt og redelt på Facebook og dermed fikk en enorm trafikk i løpet av et par døgn. Siden de første to hektiske døgnene har det innlegget nesten ikke generert trafikk, noe som forsåvidt er bra siden det forhåpentligvis sier noe om at diskusjonen er i ferd med å roe seg så fokuset kan gå mer på løsninger enn på krangling.

Ikke overraskende er det nettopp de artiklene hvor det utbroderes detaljer i teknikk, utstyr og liknende som har høyest antall visninger. Denne trenden er uendret siden oppstart, folk er tydeligvis mer interessert i utstyr enn alt annet. Disse artiklene får mange treff via Google og andre søkemotorer, og har derfor en jevn strøm sidevisninger hele tiden. Google er den desidert største trafikkkilden for bloggen.

Her er en liste over innleggene med flest sidevisninger:

Hvis vi ser på hvor trafikken kommer fra, så ser det slik ut:

Noe annet som er naturlig er at hoveddelen av leserne befinner seg i Norge. Men noen sitter tydeligvis utenfor fedrelandet også, noe statistikken over land viser.
  • Norge: 56.621
  • USA: 12.476
  • Sverige: 11.962
  • Russland: 2.569
  • Tyskland: 2.499
  • Frankrike: 1.298
  • Danmark: 1.111 
Statistikk er morsomt, og kan si en hel del om hva slags innlegg som treffer leseren. Det en slik statistikk ikke sier så mye om, er hva folk MENER om det de leser, hva de vil ha mer av og hva de savner. Den biten kan det hende jeg ser nærmere på siden.

Uansett så vil jeg gjerne takke for oppmerksomheten så langt, og tiden du bruker på å lese skribleriene mine. Det er også positivt å se at Dag Ø sine innlegg har fått god trafikk, og at undertegnede ikke er den eneste som synes blogging utover interiør, barn, kosthold og smykker er spennende.

Takk for oppmerksomheten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar