Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 10. mai 2015

School of Pike


I dag var det endelig klart for School of Pike. Dette er et kurs i gjeddefisking som arrangeres av Villmarksbutikken og Pikewallis.

I utgangspunktet var det meningen at kurset skulle holdes i Øyeren, men på grunn av fredning måtte kurset flyttes til Glomma.

Klokken 9.00 møtte 12 spente kursdeltakere opp på Årnes brygge.
På plass var også Stein og Oddvar fra Villmarksbutikken, Erik Walmann og 5 andre garvede gjeddefiskere. Disse skulle være guider og instruktører, og stilte med hver sin båt.
Regn og lav temperatur var ikke akkurat det vi hadde håpet på, men yr hadde lovet oppklarning og sol så humøret var på topp.
Mye gromt utstyr...

Dagen startet med utdeling av utstyr. Inkludert i kursavgiften på 1000kr var Westin W3 20-80 gram stang, Abu Garcia s40 haspelsnelle, 2stk 23cm ShadTeez og stinger. Dette er alene en imponerende pakke til den prisen. Legg på guiding og lunsj i tillegg så er kanskje ikke begrepet "valuta for pengene " dekkende nok.

Vi ble fordelt på de forskjellige båtene. Med 2 fiskere pr guide/båt lå alt til rette for en flott dag på elva. Jeg fikk være med Anders Kurud og kompisen hans, Kenneth.
Vi dro avgårde og fant oss en lovende vik oppe i elva. Vi begynte å kaste på dypet, ca 4-5m, og jobbet oss innover på grunt vann, ca 1m. Vi fikk testa rigging av shad med både jigghode og shallow-skrue. Selv om det var en del fisk på ekkoloddet var det ingen som var på hugget.

Vi slapp oss litt nedover elva og kom til en lun bakevje bak en liten øy. Nå hadde sola kommet, og våren var for alvor på plass. Etter et par kast fikk jeg dagens første fisk, en bitteliten snipe. At den i det hele tatt hadde valgt seg ut en 23cm PW-shad som bytte er imponerende. Den ble selvfølgelig verken veid eller målt.
Bildet taler for seg...

Liten fisk på stor shad.

Da vi var ferdige med å glise over hvor glupsk ei gjedde kan være fortsatte vi å fiske. Det tok ikke lang tid før det smalt på stanga til Kenneth. Dette var en finere fisk, men i følge de som kan det ikke stor nok til å ikke få snipe-stempelet.
Stor snipe...
Rett før vi skulle dra inn til lunsj fikk Kenneth kontakt med en fin fisk. Vi rakk akkurat å se den bryte vannflaten før den falt av, og tror den kan ha vært ca 6kg. Artig å se at det var pen fisk på stedet vi hadde valgt, og at det var nokså tilfeldig hvem som fikk muligheten.

Det ble med to gjedder i båten for vår del. De andre båtene hadde ganske lik uttelling, med største fisk på 6kg og 75cm.

Siste tids regn må nok ta litt av skylden for at fisket ikke var bedre. Stein fortalte at det har vært stabilt gode forhold og bra med fisk. I det siste har imidlertid elva steget kraftig, og derfor vil det kanskje ta litt tid før det stabiliserer seg. I tillegg kommer gytingen stadig nærmere, og da er det ikke utenkelig at fokus hos fisken er i ferd med å endre seg.

Vi som fikk være med på kurset er alle enige om at dette har vært en super opplevelse. Jeg har lært masse, og selv om de helt store fiskene uteble har det vært en minnerik dag. Jeg er imponert over opplegget og engasjementet til instruktørene. At de andre gjeddefiskerne stiller opp med egne båter på et slikt arrangement og villig deler av sin kompetanse er unikt, og settes stor pris på.

Arrangement og kurs som dette er kjempeviktig for å sikre rekruttering til miljøet. At ressurssterke krefter går sammen og lager noe for de som er ferske i gamet gjør at man føler seg inkludert og velkommen. Ofte er det jo de små rådene og tipsene som gjør at det løsner.

Jeg håper det kan arrangeres flere kurs og samlinger med predatorfiske som tema i tiden som kommer.
Jeg kommer hvertfall til å melde meg på neste gang også!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar