Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 24. mai 2015

Prøv et nytt vann!


Av og til kan det være morro å teste noe nytt, gå utenfor boksen og ta turen til et nytt vann. Mange vann er mye omtalt, og det er opplest og vedtatt at de holder mye fin fisk. I flere av de store innsjøene på Østlandet finnes det fiskeplasser med egne navn. Likevel er landet vårt fullt av små og store vann som aldri omtales og sjelden besøkes av folk med fiskestang. Det er ikke dermed sagt at de er dårlige fiskevann, for det er nok mer et eksempel på vår trang til å følge flertallet, samt å søke tilbake til steder der vi har hatt gode opplevelser.
Spesielt for de av oss som har en hang til å drive predatorfiske er mulighetene uante.

Det finnes mange måter å finne nye fiskeplasser på. Til sjøørretfiske har jeg mange ganger benyttet meg av kart og flyfoto fra diverse tjenester på nettet. Det er lett å finne de plassene som ser lovende ut, og adkomstveier og stier er ofte godt merket. Hvis kvaliteten på flyfotoene er gode kan man også se en del av sjøbunnen og strømforhold rundt elveutløp. 

Denne gangen var jeg på jakt etter et forholdsvis lite og lett tilgjengelig vann. Det hender jr på 6 år finner ut at han har lyst til å fiske, og da blir det ofte litt overkill å sette ut båten for de 25 minuttene han har tålmodighet til...
Dette vannet ligger i nærmiljøet mitt. Jeg har gått forbi der mange ganger, og har lenge tenkt på å fiske der. Terrenget rundt er relativt flatt, og ganske myrlendt, så jeg antok at vannet var grunt uten særlig varierende bunnstruktur. Jeg har sett en del overflateaktivitet der på varme sommerdager, og tenkte at det kunne være både abbor og gjedde der.

Flyfoto fra finn.no

Samme vann fra bakkeplan
Jeg legger til at det selvfølgelig, som alltid, er viktig å sjekke om det foreligger særskilte fiskeregler og restriksjoner der man har tenkt å fiske...

På torsdag tok jeg med meg lunsjen og fiskestanga, og ga vannet noen timer. Det viste seg at det meste av vannet er omgitt av myr, stort sett det skikkelig bløte slaget man går igjennom, men jeg fant et par fine svaberg det gikk an å kaste fra.

Jeg hadde som sagt håpet at det skulle være litt fisk der, og det tok ikke mange kastene før jeg fikk det første hugget. Et par kast senere hadde jeg et nytt hugg, men denne gangen tok den helt inne ved land, akkurat idet jeg skulle til å løfte jiggen opp av vannet.
Det er alltid viktig å sjekke etter følgefisk! Da slipper du overraskelsen når gjeddekjeften plutselig glefser til rundt jiggen på én meters avstand!

Fisk nr 1, C&R i vannet...

Resultatet av 2,5 timer fiske var totalt 4 hugg, hvorav den ene falt av helt inne ved land, og én ble tatt opp for rask fotografering. Beklager de kummerlige avkrokningsforholdene...
Ingen av fiskene var særlig mye å skrive hjem om, bortsett fra at de var pigge og i godt hold. Det tyder på at mattilgangen er god.
Jeg var jo på forhånd klar over at vannet nok ikke huser de største fiskene, og derfor lot jeg de største gummijiggene ligge igjen hjemme. I stedet valgte jeg å ta med meg en Abu Vendetta klasset for 5-20 gram med en Abu Mgxtreme lavprofil snelle, og jigger på 8-12cm og 7 grams hode. Med skikkelig utstyr for gjeddefiske, klasset for +100 gram, kjenner man knapt disse fiskene, men med lett utstyr vil jo også små fisker by på morsomme opplevelser.

Grei snipe på lett utstyr

Size matters...
I det siste har jeg fisket en del med Westin Shad Teez i forskjellige størrelser og farger. Disse jiggene ser veldig naturtro ut, og beveger seg fint i vannet. De leveres i størrelser fra 9-27cm, og farger fra naturtro til firetiger og papegøye, så variasjonsmulighetene er store.
Jeg har imidlertid begynt å tenke litt på hvilken farge det er på paddle-tailen på de shad'ene jeg opplever at fisker best. Jeg har en teori om at de som har de som har rød tail har en tendens til å trigge fisk til hugg oftere enn de som har samme tailfarge som resten av jiggen. Her ligger det an til prøving og feiling. Jeg skal få tak i noen shad'er i samme farge og størrelse, og farge tailen på noen med rød tusj slik at jeg får et sammenligningsgrunnlag.

Etter mye regn og lave temperaturer den siste tiden var det hyggelig med en fisketur i oppholdsvær. Det er godt å se at fisket er i ferd med å ta seg opp igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar