Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 31. mars 2015

Reefmaster med oppdatering (versjon 1.8.29)

Kart og waypointprogrammet Reefmaster har vært en fast følgesvenn for meg i flere år. I går kom det en oppdatering av programvaren, en såkalt vedlikeholdsoppdatering. Men det er ikke bare vedlikehold i denne, det er faktisk en aldri så liten nyhet, en nyhet som er min skyld...

Jeg har tidligere bedt om at Reefmaster lager en spesialtilpasset import for GPX-formatet fra Simrad og Lowrance, og dette har de nå gjort. Det er en stund siden Lowrance HDS Gen 2/3 og Simrad NSS Sport/ Evo2 fikk muligheten til å logge dybde i sporloggen sin. Det er denne sporloggen i GPX-format som man bruker når man laster opp til Navionics så de kan oppdatere sine kart. Nå kan altså den samme sporloggen brukes direkte i Reefmaster, noe som er en fordel for alle som bare har en minnekortport i enhetene sine. Eksempler på slike enheter er Lowrance HDS 5 Gen 2 og Simrad NSS 7 Sport. Nå kan man ha en kartbrikke fra for eksempel Navionics i enheten, logge sporlogg til det interne minnet, og når turen er slutt sette inne et tomt minnekort og hente ut sporloggen.

Sonarloggen som reefmaster hele tiden har kunne importere, tar for mye plass til at det er fornuftig å lagre den på internminnet. Så med dette åpner det seg muligheter for å logge, også for de med små enheter og "avhengighet" av Navionicskartet sitt. Sonarloggen er fortsatt et bedre utgangspunkt for å lage kart med enn sporloggen, men en sporlogg er uendelig mye bedre enn ingenting.


Offesiell dokumentasjon fra Reefmaster:

A new update is available - please update by using the Check for Updates button on the ReefMaster start window.
This update fixes a number of small issues, and updating is recommended.

Changes
  • Hardness values now exported as part of the track CSV export format - E1, E2 and PeakSV layers are included after the depth value. -1 is written if there is no value for that layer.
  • Waypoints can now be exported to CSV.
  • Added support for Lowrance GPX tracks with depth.
  • Fixed crash when displaying certain tracks with sidescan data recorded with a low range.
  • Fixed issue that could cause a crash wehn exporting user maps with multiple identical shorelines.
  • Fixed issue where the wrong verssion of the SQLite.interop.dll could be loaded if present elsewhere on the system path.
  • Fixed memory leak for track edit window.


Reefmaster logo
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar