Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 25. februar 2015

Softwareoppdatering for Lowrance HDS og Lowrance/ Simrad Sonarhub

For noen dager siden skrev jeg om at Simrad NSS/NSO Evo2 hadde fått en softwareoppdatering. Nå er det HDS-serien til Lowrance og SonarHub som skal oppdateres.

Oppdatering for Lowrance HDS Gen 3.

Det er ikke mange som har en av disse modellene enda, men er du en av de heldige, så finner du oppdateringen her:
http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/HDS-Gen3-Version-15/

HDS Gen 3


Oppdateringen inneholder noen mindre forbedringer, men det er først og fremst muligheten for å bruke WIFi til å få Gen 3 på nett som er den store endringen. Med denne softwaren, kan du bruke din mobiltelefon som "hotspot" for HDSen, og koble opp til GoFree Shop. Dermed kan du laste ned fremtidige oppdateringer direkte, og laste opp sonarlogger til Insight Genesis, eller laste ned kart mens du er på vannet. Jeg har testet dette på Simrad NSS Evo2 tilkoblet GoFree-WIFI, og så lenge man har nogenlunde båndbredde på mobilen fungerer dette som det skal.

Oppdatering for Lowrance HDS gen 2 Touch.

HDS Touch er det derimot mange som har, og 4.0-versjonen av software som nå ligger ute er en betydelig endring for HDS Touch. Du finner oppdateringen her:
http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/Gen2-Touch-User-Interface-Update/

Oppdateringen gir HDS Touch den samme interfacen, dvs menyoppsettet, som HDS Gen 3. Dette vil være en stor fordel hvis du skal sette din Touch i nettverk med en Gen 3, siden du slipper å forholde deg til to forskjellige menysystemer, men er også en generell forbedring med mer intuitive menyer. Endringen bringer HDS Touch nærmere Simrad NSS Evo2 sin interface, blant annet med "rullende" menyer på siden i steden for lag på lag utover på skjermen som før.

Lowrance har også gjort endringer i fargepaletten i menyene. Dette er først og fremst et poeng i sterkt lys, hvor de grå ikonene i tidligere softwareversjoner kunne være vanskelige å se.

Hvis din Touch er koblet i nettverk med GoFree WIFI modul, vil den få de samme mulighetene til å gå på nett som HDS Gen 3. (HDS Gen 3 sin WIFi gjelder kun den enheten, ikke andre enheter i samme nettverk.) Vær obs på at oppdateringen vil nullstille dine innstillinger, så du må sette opp skjermoverlegg etc på nytt etter oppdateringen.

HDS Touch


Du finner bruksansvingen på hvordan du får din HDS Touch med Gofree-modul på nett her:
http://www.lowrance.com/Global/Lowrance/Documents/Software/HDS-GEN2_TOUCH_RTM4_ADD_EN_988-10915-001_w.pdf
Denne beskriver også opp- og nedlasting til Insight Genesis. (Merk at ditt mobilabonnement bør ha endel datatrafikk inkludert i fastprisen før du setter i gang å laster opp sonarlogger.)

NB! Oppdateringen til HDS Touch er todelt. Hva du enn gjør, så ikke slå av enheten for tidlig. Det kan ta inntill 3 minutter før den er ferdig oppdatert.

Oppdatering for Lowrance/ Simrad SonarHub.

SonarHub har bare hatt en tidligere oppdatering, da for å optimalisere den mot Airmar sine TM150M og B150M ekkoloddgivere. Denne oppdateringen inneholder også endel generelle forbedringer, men den store endringen er støtte for både CHIRP 2D og downscan samtidig. Du finner oppdateringen her:
http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/SonarHub-20/

Jeg er spesielt nyskjerrig på hva de mener med "Medium CHIRP improvements". Jeg er ganske så imponert over SonarHub og medium CHIRP fra før, så denne oppdateringen kommer jeg til å kjøre ved første anledning.

Legg merke til at oppdateringen ikke gir mulighet for CHIRP 2D og SideScan samtidig. Skal du bruke SideScan via SonarHub, må du fortsatt slå over 2D (det vanlige ekkoloddet) til 83 kHz. Alternativt bruke en StructureScan-modul sammen med LSS-giveren og ethernet i mellom modulene slik jeg gjør selv.

Jeg har tidligere skrevet en sak om hvordan du oppdaterer SonarHub via HDS Gen 2 (ikke touch), den saken finner du her:
http://teamcolibri.blogspot.no/2014/07/lowrance-sonarhub-hvordan-oppdatere-til.html

Sonarhub


Uansett hvilken oppdatering:

Når du laster ned oppdateringen du skal ha fra linkene over, er den som regel en komprimert fil som ender med .zip. For å kjøre oppdateringen må du unzippe/ pakke ut filen, dette gir deg en fil som slutter med .upd. Det er denne .upd-filen som skal over på et minnekort og inn i HDSen din. Den opprinnelige filen (.zip) kan du slette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar