Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 27. februar 2015

Naviguide.se - Lowrance og Motorguide på ett sted

Det spørres om mye og mangt rundt i diverse nettforumer og på Facebook. Kvaliteten på svarene kan man innimellom få grå hår i hodet av, Lowrance og Motorguide i Sverige har forsøkt å gjøre noe med det.

Bak Naviguide.se står først og fremst Thermoprodukter, som er grossist for Lowrance og Motorguide i Sverige, men jeg mistenker at de får litt drahjelp rett fra Lowrance og Motorguide også. Poenget med nettsiden er som så mange andre, å promotere sine produkter. Men denne nettsiden gjør mer enn bare å reklamere, den tar et steg til og lar deg stille spørsmål om Lowrance og Motorguide, som de så lar proffe eller "semiproffe" brukere besvare. Disse personene kan være alt fra ProStaffere for Lowrance og Motorguide, via ansatte i selskapene, til utenforstående personer man antar at vet hva de snakker om. Spørsmålet sendes ut til en gruppe mennesker, og så kommer svaret opp på nettsiden i en liste med spørsmål og svar (FAQ).

Når svaret på ditt spørsmål legges ut, står det som regel også hvem som har besvart spørsmålet. Her ser du et eksempel på spørsmål, og svar som for anledningen er gitt av meg:


FAQ på Naviguide.se
Du finner FAQ for Lowrance her, med flere spørsmål og svar, samt en søkefunksjon:
http://www.naviguide.se/lowrance-faq/

Navguide har også spurt endel sportsfiskere om deres innstillinger av sine Lowrance-enheter. På alle Lowrance over en viss pris, kan du ta innstillingene du har gjort på enheten og lagre på et minnekort. Ved å sette minnekortet i en PC, kan du så la andre få ta del i disse innstillingene. Du laster over filen med innstillinger på et minnekort, putter minnekortet i enheten din, og importerer de.

En slik deling av innstillinger har både fordeler og ulemper. Det ideelle er selvfølgelig at den enkelte bruker selv setter seg inn i hvilke innstillinger som gjelder under hvilke forhold. Da blir brukeren i stand til å fikse dette selv, og lærer en hel del underveis. Å få andres innstillinger er ingen mirakelkur, men det kan kanskje hjelpe litt på. Det er mange nybegynnere der ute som rett og slett går seg litt vill i menyene, og ved å dele kan man se hva andre har gjort og kanskje lære litt av det.

Jeg er først ute med å dele innstillinger, du kan lese om de og laste ned her:
http://www.naviguide.se/fiska-som/
Vær obs på at disse innstillingene forutsetter at du har det samme utstyret som meg, dvs Lowrance HDS, SonarHub og Airmar TM150M, og at HDS og Sonarhub har oppdatert software.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar