Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 17. februar 2015

Insight Genesis kart blir GRATIS!

Denne artikkelen er tidligere publisert på HOOKED.no.

Insight Genesis (IG) eies av Navico, som også eier Lowrance og Simrad Yachting. IG er en karttjeneste som baserer seg på brukernes opplastede sonarlogger.

Du kan lese min detaljerte gjennomgang av betalversjonen av IG HER. Nå endrer de både på prisen på betalingstjenesten, og ikke minst på hva som inngår i gratisdelen av tjenesten.

Prisen på betalingstjenesten halveres fra 99 USD per år til 49 USD per år. Det i seg selv er en svært god nyhet, men den virkelige "bomben" er hva som skjer med gratisdelen av tjenesten. Kartene som ligger i Social Map delen av IG, dvs kart laget av alle brukernes sonarlogger som enkeltbrukeren har godkjent for felles bruk, blir nå gratis.

Dette betyr at alle med en kompatibel Lowrance eller Simrad kartplotter eller kombienhet nå kan skaffe seg kart med ekstrem nøyaktighet helt gratis.

Her er en oversikt over forskjellen mellom gratis- og betalversjon. De nye funksjonene i gratisversjonen er merket med "new".

Betal vs gratis

Hvilke modeller er så kompatible? Jeg lister opp de som er mest aktuelle for sportsfiske:
 • Alle Lowrance HDS Gen 2 kartplottere og kombienheter (altså modellen med knapper)
 • Alle Lowrance HDS Touch kartplottere og kombimodeller (modellen med berøringsskjerm)
 • Alle Lowrance Elite HDI kombienheter og Elite HD kartplottere
 • Alle Lowrance Elite CHIRP kombienheter
 • Alle Simrad NSS Sport (altså forrige generasjon NSS) kartplottere og kombienheter.
 • Alle Simrad NSS Evo2 (den siste modellen) kartplottere og kombienheter

I oppdateringen ligger også to andre ting som er verdt å merke seg. Den første er at IG nå støtter "shading", eller skyggelegging på norsk. Dette betyr at kartet vil få forskjellig variant av blåfarge for vann med ulik dybde, som igjen gjør det mye enklere å tyde kartet når man har zoomet litt ut, og mye enklere å raskt se hvilke deler av sjøen som har den dybden man ønsker å fiske på. For gratisversjonen er det også nytt at man nå kan slå sammen enkeltlogger (inntill 12 stykker) til ett kart, og skape kart til sin enhet på bakgrunn av dette.


Hvis du vil ta en kikk på det som ligger i Social Map før du registrerer deg, så kan du gjøre det vi Naviguide.se HER.

Gode nyheter hele veien her altså. :)

2 kommentarer:

 1. Så man kan ikke få kart på første generasjon hds?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Du kan laste opp sonarlogger fra HDS Gen 1 til Insight Genesis, men som du sier kan ikke kartene fra Insight Genesis brukes i HDS Gen 1. Men ta en kikk på dybdekart.no i steden for Gen 1. :)

   Slett