Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 20. februar 2015

Daiwa overtar selv distribusjonen av sine produkter i Skandinavia

Frem til nå har BIOS/ Nordic Outdoor stått for distribusjon til norske og svenske forhandlere av Daiwa. Dette ser det ut til å bli en endring på i 2015.

Det er neppe noen stor hemmelighet at Daiwa har mye bra utstyr, ikke minst endel haspel- og multiplikatorsneller av høy kvalitet. Det er dog ikke bare sneller de holder på med, noe du kan se på nettsidene deres http://daiwa.com/.

I mine øyne har problemet her i Norge vært at Daiwa i praksis har vært priset for høyt. Erkekonkurrenten Shimano (med ELBE som norsk importør) har riktignok omtrent like spinnville veiledende priser, men i praksis har Shimano sine artikler vært solgt godt under veiledende pris mange steder. Så i butikkene har prisene vært i Shimanos favør frem til nå, og kanskje dette skiftet i distribusjon kan gjøre noe med det. Å kutte ett ledd i distribusjonen bør i seg selv gi grunnlag for 50% reduksjon i utsalsgspris, og vips så er Daiwa priset der de bør være også her på berget. Jeg gelder meg i hvertfall over at vi potensielt kan få reell konkurranse mellom de to, selv om kun tiden vil vise hva dette innebærer i praksis.

Link til pressemelding:
http://www.angling-international.com/daiwa-boss-announces-direct-retailer-distribution-scandinavia/


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar