Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 26. februar 2015

Arngren.no - Skuffa!

Som du har lest om før, fikk jeg problemer med laderen jeg bestilte sammen med batteriene til RC-loggingsbåten. Nå har laderen jeg bestilte fra Arngren.no kommet.

Vanligvis bestiller jeg slike "dingser" som dette via ebay. Leveringstiden blir gjerne lang fra Kina, men prisen er en brøkdel av å handle hos en norsk forhandler. Siden disse "dingsene" nettopp er billige, plager det meg ikke at jeg ikke kan slå i bordet med Forbrukerkjøpsloven dersom noe går i stykker. Men nå var altså laderen jeg kjøpte på ebay ødelagt, og jeg trengte en erstatning fort for å komme videre i prosjektet mitt.

Jeg bestilte laderen fra Arngren.no etter at jeg først hadde snakket med de på telefonen om hva slags lader jeg skulle ha. Samtalen var riktig hyggelig, og jeg fikk den hjelpen jeg trengte (trodde jeg). Laderen jeg ble anbefalt var riktignok svindyr sammenliknet med de jeg fant på ebay, men jeg har forståelse for at det koster penger å drive business i Norge.

Jeg fikk ikke noe svar på bestillingsmailen min, ikke engang en automatisk svarmail av typen "Din henvendelse er mottatt". Noen dager senere sendte jeg en ny mail, og lurte på hvor det ble av laderen min, og om jeg kunne få et pakkesporingsnummer. Den mailen fikk jeg svar på, laderen var utsolgt.

I dag kom laderen, tilsynelatende sendt rett fra Arngrens leverandør. Det er bra at den ble sendt rett derfra, for å spare tid. Det som ikke er helt bra, er at jeg fortsatt ikke har fått kvittering på laderen, noe Arngren er lovpålagt å sende.

Overraskelse nummer to var at laderen mangler kabel for å plugge den i veggen! I bruksanvisningen ser jeg at jeg må ha en adapter som gir 11-18 volt DC for å bruke laderen.

Skjermbilde av laderen på Arngren.no:
Spesifikasjon på Arngren.no

Det er helt riktig at det ikke står i spesifikasjonen at det følger med adapter. Jeg burde kanskje ha skjønt at det betyr at den ikke følger med?
 
Hva som kom i pakken:

Her mangler det noe?

Dette synes jeg at jeg burde blitt informert om på telefonen. Såpass forventer jeg faktisk av en norsk forhandler. Hadde jeg blitt opplyst om dette, hadde jeg kjøpt adapteren i samme omgang, og Arngren hadde tjent noen kroner ekstra. Ved å la være å opplyse om adapteren, må jeg i gang med enda en bestilling, og den blir garantert ikke til Arngren....

Ny stopp i RC-prosjektet, jeg begynner å bli bittelitt irritert av hele prosjektet.

EDIT: Med Kjetils tips i kommentarfeltet, kom laderen i gang og nå lades det for harde livet her. :)

6 kommentarer:

 1. Arngren kunne godt ha gjort deg oppmerksom på at den trenger adapter for å fungere. Kvittering er en selvfølge. Høres ut som dårlig service der ja.

  Selv kjøpte jeg samme lader på ebay for hundrelappen. Det var riktignok AC-versjonen som har internt adapter, men dette blir fort ødelagt ved max styrke (5A) så jeg bruker kun adapter på 12V inngangen. Laderen er fremdeles i bruk etter 2-3år. :)

  SvarSlett
 2. Dersom du har liggende et 12V batteri kan du umiddelbart bruke ledningen nederst på bildet for å koble Imax laderen til strøm.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det visste jeg ikke. Skal testes. :)

   Slett
 3. du kan också utan problem följa detta.
  https://www.youtube.com/watch?v=m4uRnID7G_Q

  Du har en svensk vän som har typ fri tillgång på dem...

  eller helt enkelt plocka ut 12V ur din dator medans den är igång.

  Det är nästan standard på modellladdare att de inte har ac in. Och som du säger det står i specifikationen :)

  Du kan också ta en kik på din laptopadapter den bör ligga inom specc också kolla bara att du inte överlastar den men med batterierna till din båt är det knappast ett problem.

  när jag laddar mina 4st 4.6Ah batterier kommer upp i lite Ström dock men ATXaggregat (moderna dator aggregat) levererar 40-70 Ampere på 12V så det räcker oftast :)

  SvarSlett
 4. Jeg har bestilt en adapter på ebay allerede. :) Adaptere til diverse laptopper var det første jeg kikket på, men alle våre hadde en litt annen plugg. (Og siden de brukes til laptopper vil jeg ikke koble om.)

  SvarSlett