Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 25. januar 2015

Oslofjorden 25.01.15

Dagens agenda var spinnfiske etter sjøørret, og dorging etter diverse. Jeg var i båten ca 09.15 for å klargjøre båten, ta av presenningen og slikt, og for å nyte morgenstemningen i havnen:

Morgenstund på Killingen

Nydelig vær, men kaldt. På med kabinvarneren for å tine opp båten, mens stenger og annet utstyr ble klargjort.

Dieseleksos i kulda


Carl og jeg forlot Killingen Sjøsenter ca 10.15, i strålende vær. På vei ut måtte vi leke litt isbryter, Carl fikk utlevert en padleåre og stod på kne på fordekket for å ta unna isen mens vi lagde en renne ut fra havnen.

Isbrytertjeneste
Vi satte kursen mot Rolfsflua for å denge litt etter sjøørret.

Fantastisk vær å være ute i. (foto; Carl Stiegler)

Carl står på fordekket og denger

Den ene IMA-wobleren etter den andre ble testet

Bortsett fra at jeg hadde et napp på en tubeflue rigget bak en Actiondisc, ble det ikke noen skikkelig kontakt med fisk her. Vi så dog fisk som var oppe flere ganger, så det var nok sjøørret i området. Vi fisket oss videre bortover mot Halden Brygge, hvor jeg så en stim på 5 mindre sjøørret. På vei ut fra vika ved slippen der, møtte vi drivis, og satte derfor kursen tvers over fjorden til Nesoddtangen.

Vi denger, mens fergen slapper av
Etter diverse denging rundt tangen, endret vi taktikk til dorging. Og satte kursen innover i Bunnefjorden langs Nesoddenlandet. På denne siden er jeg lite kjent, så det ble dorging slash oppdagelsesferd for min del. Omtrent samtidig kom et grått ullteppe trekkende over himmelen, og det var på tide å få på seg lue og flytedressen også.

Litt borti høgget livnet plutselig ekkoloddet til, ikke mangel på fisk utenfor bryggeannlegget ved Oksval:


I det woblerne våre dro over det samme stedet dro det til på to stenger. (Vi kjørte med tre i dag.) Dessverre slapp den som hadde tatt en ildrød tubeflue, mens den som tok Carls Rapala kom opp. En stykk sei ble avkroket og sluppet ut igjen mens vi tøffet videre i 1,8-2,1 knop.


Carl med sei
Ikke lenge etter dukket det opp en ny gruppe fisk på ekkoloddet, men denne gangen var de mer stasjonære. Hvis du sammenlikner bildet under med ekkoloddbildet litt lengre opp, ser du at på bildet over er i fiskene mer i bevegelse.

Stillestående gruppe fisk

Samme som over, men på SideScan
Ikke overraskende måtte Carl en ny tur ut på akterdekket for å sveive litt. :)


Carl vinsjer


Torsk
Innimellom dukket det også opp litt agnfisk, her er en forball på ekkoloddet. Først et bilde av den på det tradisjonelle ekkoloddet, og så på SideScan.

Forball 2D

Forball på SideScan

Hvis du sammenlikner forballen på SideScanbildet over, med torskestimen lengre opp, får du en ide om hvordan ulik størrelse på fisken påvirker hvordan de vises på skannende ekkolodd. 

Det var flere torsk å få i dag, selv jeg fikk pumpe inn en:


Kapteinen pumper torsk
Opp kom denCarl fikk taue inn enda en
Klokken gikk, og det var på tide å legge kursen hjemover. Vi krysset over til Bunnefjordens østside. På vei over så vi en hel del fisk på 50-70 meters dyp, sannsynligvis mest sild men det var enkelte større ekko innimellom. Simrad NSS har en glimmrende zoomfunksjon for å finstudere ekko midt i vannsøylen, oppløsningen du får ved CHIRP og zoom er rett og slett imponerende:

God oppløsning på Simrad NSS 9 Evo2
I det vi ankom bredden på østsiden løste det ut igjen. En mindre, men mer hissig fisk hadde tatt Rapalaen bak båten.

Hva er dette mon tro?

Blank?

Sjøørret

Sjøørreten ble selvfølgelig satt meget pent ut igjen. Vi fisket med tre stenger, og det er kun lov å fiske med to ved sjøørretfiske, samtidig som en så liten ørret bør få lov til å bli vesentlig større. Den er hjertelig velkommen tilbake som "matfisk" senere. :)

Ørreten fikk avslutte dagens øvelse. Selv om været ble rimelig grått var det en strålende dag på fjorden. Ingen grunn til å sitte innendørs, kom deg ut på fisketur! :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar