Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 16. november 2014

Tyrifjorden 16.11.14 - Bomtur med opptur

En hel søndag til disposisjon, gråvær med litt vind og yr i følge værmeldingen. Perfekt trollingvær, så vi bestemte oss for å vertikalfiske...

"Oss" var Carl og meg. Han hadde tilbragt lørdagen trollende på Randsfjorden med røye i tankene og dypriggene dypt. Vi burde kanskje tatt det som et tegn at han og Andreas hadde blanket og innsett at røyene ikke var bitevillige dennne helgen. Burde ja, men det gjorde vi altså ikke. Dagen begynte dog meget bra da jeg på dagens første stoppested slapp jiggen på et ekko tett på bunnen ved en av grunntoppene sydøst for Utøya. Det jeg antar var en røye tok jiggen den, men uten å bli skikkelig kroket. Bildet under viser jiggen min på vei ned, Røya som tar (i det grønne kaoset) og jiggen min som vandrer ensom videre mens røya gikk ned mot bunnen og ut av ekkoloddkonen.
Røyetake


Som vanlig var det en hel del fisk å se på ekkoloddet, og hadde vi landet de totalt tre nappene vi hadde i dag, ville dagen vært en jubeldag. Men røyene var finspiste i dag og ville ikke sitte fast. Bomtur der altså, selv med fine forhold på ekkoloddet, slik som på bildet under.

Ser bra ut, gir ingenting.

Dagens opptur kom da Carl fikk liv i Eberen min. Kabinvarmeren har vært død i et par måneder, og jeg har ikke funnet feilen. Carl tok herligheten i nærmere øyensyn, og zoomet spesielt inn på en kontakt som sitter mellom displayet og selve varmeren. Det går en drøss med små ledninger inn og ut av denne kontakten, og Carl så at en hadde løsnet. Med den tilbake på plass, og litt knot med oppstart, tikket dieselpumpen i gang og varmen kom som den skulle gjort. Veldig deilig å ha varmeren i gang igjen, i dag var det 7-8 plussgrader og rimelig fuktig, og da er en tørr og varm kabin helt topp på transportetappene. Jeg ser bittelitt mer frem til flere senhøstturer nå, samt at det er bra for interiøret i båten og elektronikken å få tørket ut skikkelig av kabinen med jevne mellomrom. 

Jeg har forresten fått låne Carls Vexilar Sonarphone, ett leketøy jeg ser frem til å bli bedre kjent med. Dagene er korte nå, men forhåpentligvis får jeg testet den skikkelig på neste tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar