Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 25. november 2014

Oslofjorden 25.11.14 - noen ganger klaffer det.

Kjapp tur ut med båten i dag, måtte jo teste hennes nye nærmiljø litt. Vi kan vel si at det gikk bra.

Jeg var forsåvidt innom båten i morges også, da så hun slik ut med -3 grader i kabinen:
Isdronning? På tide å investere i isskrape til båten i hvertfall.

Grunnen til at jeg var innom var for å smøre opp diverse låser. Jeg glemte låsoljen da jeg flyttet henne, og hverken frost eller saltvann pleier å bidra til problemfrie låser så derfor en smørerunde før dagens ettermiddagstur.


Etter noen timer var jeg tilbake, og det første jeg gjorde var å sette opp en Simrad NSS 9 Evo2 jeg har lånt for testing. Det ble litt trangt på dashen, men siden den bare er til låns overlever jeg nok det en stund.

The faboulus three.


Jeg kommer tilbake til NSSen på et senere tidspunkt, men hvis du er utålmodig så har jeg skrevet en sak om NSS Evo2 før og den artikkelen finner du HER.

I dag hadde jeg egentlig dårlig tid, kun en inneklemt tur mellom jobb og henting i barnehagen for å sjekke at NSSen fungerte som den skulle. Det ble derfor ikke noen lang svingom i dag, jeg tok bare med to stenger og en boks med Bombere for morro skyld, men for en svingom det skulle bli! Jeg har ikke tenkt til å legge ut presise opplysninger om hvor jeg var når det smalt denne gangen, men jeg hadde ikke kommet så veldig langt. Jeg dorget med to stenger med hver sin Bomber A15 på, da jeg fikk dobbelthogg.

To havabbor i balja!

Opp kom det to havabbor. Begge var i god kondisjon, men fighten bar litt preg av av at det bare var 5,4 grader i vannet der de tok. Uansett et velkomment gjensyn med denne fantastiske fisken, det er snart ti år siden sist så dette var utrolig morsomt.


VakkerVakrere


Ut med begge stengene igjen, og et nytt dorgedrag over den samme plassen. Denne gangen dro det bare til på den ene stangen, men til gjengjeld dro det merkbart hardere. Dagens siste og største havabbor kom ombord, og gikk like raskt ut igjen som de to andre. Havabbor er en meget bra matfisk, men disse vil jeg svært gjerne ha i fjorden så mine havabbor er alltid C&R. Jeg har fått over 100 havabbor i årenes løp, men bare tatt livet av 2-3 stykker som har vært stygt kroket. (Vær så snill å gjør det samme selv, disse fiskene er mye mer verdt i fjorden enn på matbordet.)


Vakrest


Dagens vinnere på woblersiden, selvfølgelig med hjemmelaget fortom av fluorkarbon.


Godwobler og Tekota 300 LCEnda en godwobler og Tekota 500 LC

Jeg var veldig i tvil om jeg skulle gidde å stresse med en kort tur ut i dag, men akkurat nå er jeg rimelig fornøyd med at jeg gjorde det. Jeg antar at moralen er at det gjelder å komme seg ut så ofte man kan, plutselig sitter Den Store Overraskelsen der. :)

5 kommentarer:

 1. Gratulerer!!! :) :) :)
  Jeg kikket faktisk etter båten din ved killingen idag da jeg kjørte båten til boblehavn. Ante lite om at du akkurat da hadde dobbelthugg av HA.... :D

  SvarSlett
 2. Suverent Erik! 3×HA!! Flotte holdninger om beskatningen av arten fronter du også. Tommel opp :-)

  SvarSlett
 3. Nice :-) Jøss....ti år siden sist? Jaja, så er jo heller ikke abboren den man først får på dorging.... Krever ofte litt mer målrettet fiske med leting og prikkfiske når man først kommer over noen. Herlig da med såpass uttelling på en lyntur

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer. :) Jeg fisket mye HA i 2000-2003, men har sett lite til den etter det. Jeg har forsåvidt fisket lite i O-fjorden de siste par årene. Jeg gikk grådig lei garnfiskere, folk med mer båt enn båtvett, tjuvradder og alt det andre O-fjorden kan by på hvis man er "heldig". Desto mer gledelig med pangstart nå.

  SvarSlett
 5. Drøyt! Håper dette er en trend i bestanden!

  SvarSlett