Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 10. november 2014

Navionics stopper sonarlogging i saltvann

Det ser ut til at også Navionics har fått med seg at det ikke er lov å logge sonardata i norsk territorialfarvann og stenger derfor importen av filer til sin server. Det er nesten å morsomt å tenke på at strafferammen for å logge i norsk saltvann er inntill et år i fengsel.

Det hadde i hvertfall vært morsomt hvis det hadde vært en spøk, men Forsvaret er altså redde for at store stygge Ivan skal bruke våre egne kart til å angripe steinrøysa vår med. At alt som skal til rent teknisk for å kartlegge enhver fjord i Norge kan kjøpes for et par tusen kroner, og at resten bare er et spørsmål om å utgi seg for fisketurist har tydeligvis gått de hus forbi. Eller skal kystvaktskip nå begynne å sjekke hva folk har på minnekortet i ekkoloddet sitt? 

Jeg synes det er veldig synd at Navionics stenger, for det gjør det lettere for Forsvaret å fortsette med dette tullet. Bildet under er en skjermdump fra Navionics Facebookside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar