Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 1. oktober 2014

Tyrifjorden 01.10.14 - kaldt, vindfullt og fisketomt

Som overskriften sier, ingen høydare på Tyrifjorden i dag. Jeg dro ut etter jobben som vanlig, med vertikalstangen og gjeddestangen i bilen som ble strategisk pakket i morges for å spare tid på vei til båten.


Problemet var først og fremst at YR sin ide om 1 m/sek og skiftende skydekke viste seg å være en skivebom. Jeg tipper det var mer rundt 4-5-6 m/sek, tungt skydekke og antydning til yr i luften. Min ide om vertikalfiske fikk seg derfor en skikkelig knekk, og jeg måtte holde meg i le for å få driften under 1 knop. Hadde jeg visst om den værutsikten hadde jeg droppet jakten på gjedde og/ eller røye og satset på trolling etter ørret i steden.

Gjeddestang og vertikalstang
Dagens høydepunkt var at jeg fikk tettet endel hull i dybdekartet for Tyrifjorden. Kartet på dybdekart.no blir oppdatert så fort jeg får tid. Sonarloggene mine lastes også opp på Insight Genesis, hvor Social Map delen av Tyrifjorden begynner å bli veldig bra etterhvert.

Jeg har lekt litt med Reefmaster, programmet Dan og jeg bruker til å lage kartene på dybdekart.no. Jeg prøver å få fine farger i kartet uten bruk av "ShadedRelief", samtidig som jeg også prøver å samkjøre fargene på kartene for HDS og Elite HDI. Under ser du et par skjermbilder fra min Lowrance HDS 8 Gen 1 med de nye fargene. 0-5 meter farges rødt, 5-10 er mørkeblått og så er det ulik farge for hver tiende meter etter det. Fordelen er at det er veldig lett å se grunnrygger etc. Kartene blir ikke like "pene" i fargene som med shadedrelief-mappen, men de krever mye mindre lagringsplass på minnekortet og er lettere å lese for kartplotteren så den igjen reagerer fortere på zoom.

Tetting av hull og fisketomt ekkoloddFine kartet sitt

Noe annet som var dødt i dag var Ebersprächeren. Det har den vært en måneds tid, i dag prøvde jeg å finne ut av hvorfor.

Her var det ikke mye liv nei

Fremgangsmåten var feilsøking med et multimeter. Jeg fant ikke mitt dyre "merkevare"-multimeter i farten, så derfor ble det en tur innom Biltema på veien hvor vidunderet på bildet under ble mitt for den nette sum av 109,- LINK til multimeteret.
MultimeterMultimeteret gjorde nytten sin det, og viste klart og tydelig at det ikke er noen feil i hverken sikringsboksen, sikringene eller min kabelføring. Det er strøm helt frem til selve Ebersprächeren, men fra den og til pumpe og display er det helt dødt. Neste steg blir å kontakte importør, forhåpentligvis får jeg dette fikset før neglespretten tar helt overhånd. Jeg tviler dog på at det er i orden før jeg skal til Drøbak om 1,5 uke, varme i kabinen kommer garantert til å bli et enda større savn der enn det var i dag. Brrrrr. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar