Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 5. oktober 2014

Bra batterilader

Denne laderen har jeg hatt i snart tre år, og er meget fornøyd etter å ha brukt den som min primærlader i hele perioden.

Jeg kjøpte den på Torshov Bilrekvisita, etter at en liknende lader fra et annet merke tok kvelden på uforklarlig vis. Laderen kan stilles stegvis til å gi maks lading på 2-4-6-8 ampere, så den fungerer både mot små og store batterier. (Små batterier bør ikke få for "hard" lading, dvs for mye ampere). Den har en glimmrende diagnosefunskjon som forteller omtrentlig status for batteriet, og en "reperasjonsfunksjon" for batterier som har blitt mishandlet og ellers hadde vært klar for gjenvinningsstasjonen. Ladestrømmen kan vises i både volt og ampere, og den slår selvfølgelig automatisk over til vedlikeholdslading når batteriet den er tilkoblet er fult.Ring SmartCharge 8

Laderen har en luke bak hvor kabler og klyper kan oppbevares når laderen ikke er i bruk. På luken står også et skjema som viser hva forskjellige feilmeldinger i LCD-displayet innebærer og anbefalt ampere ladestrøm etter batteristørrelse. Skjemaet viser også omtrentlig tid for tomt batteri til topplading for ulike amperestørrelser på batteriet.


Kjekt skjema bak på laderen


Som skjemaet viser er 6 ampere passende lading for de to 62A batteriene jeg bruker i Evadaen.

1 kommentar:

  1. Kjekt med luke bak hvor kabler kan oppbevares når laderen ikke er i bruk. :)

    SvarSlett