Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 6. september 2014

Randsfjorden 06.08.14 - konkurranse og blanking

Som jeg har skrevet om før var det konkurranse på Randsfjorden i helgen. Stian og jeg dro med frøken Evada opp for å friste Randsfjordens storørret.

Stian og Audien hans dukket opp på Høvik 20.00 fredag kveld, og kun kort tid senere var vi på vei. Frøken Evada gikk fra sin avslappende tilværelse ved Storøen i Tyrifjorden til en noe mer usikker tilværelse på henger. Den tilværelsen ble ikke mindre usikker da jeg oppdaget at posen med jekkestropper stod igjen hjemme. Det er ikke bare bare å ikke bruke den vante trekkvognen. Jeg hadde faktisk husket å ta stroppene ut av min egen bil, men å få de fra vindfanget hjemme og over i bilen til Stian var tydeligvis hakket mer enn hukommelsen min hang med på.

Etter en meget forsiktig kjøretur på noen hundre meter ble første og beste bensinstasjon raidet for stropper, og så var vi på vei til Jevnaker og Randsfjorden. Resten av transporten foregikk uten overraskelser, Stian viste uante evner som ryggeekspert og vi kunne legge ut på turen fra helt sør i Randsfjorden og opp til Røykenvika der det lå flere andre båter som også skulle være med på lørdagen.

23.45 klappet vi til kai i Røykenvika. Etter en meget hyggelig kveldsprat i en av de andre båtene, og ikke minst et par pils, køyet vi i totiden. Akkurat nok tid til å sovne skikkelig før revelje og klargjøring for konkurranse. 

Starten går (foto; Stian Johansen)


Været var i bra, og vi (i hvertfall jeg) hadde klokkertro på at krøklene jeg hadde sikret meg fra en lokal helt skulle gjøre utslaget.

Randsfjordkrøkle


Ut med planerboard, dyprigg og agnskaller. Fire stenger med krøkle på alle sammen og fart på 1,5-1,7 knop ga gullfin gange på alle sammen. Her luktet det ørret lang vei!


Første planerboard ute

Men timene gikk, svetten silte i solsteken, og den eneste lyden av hissig knarr vi hørte var det vi selv som lagde.


Stian jobber med planerboard nummer to
Og ratter båt


Jeg fikk da ratte litt jeg også (foto; Stian Johansen)Som vanlig på Randsfjorden var det plenty med byttefisk å se på ekkoloddet. Men den stod sprett, de kompakte ballene glimmret med sitt fravær. 

Lowrance Sonarhub med Airmar TM150M og masse byttefisk


Tre på planerboard og en på riggen:


Litt tynn stangskog, men det er kun lov med fire stenger på Randsfjorden


Enda godt man kan prate litt i telefonen. 


Vi har det fælt. Not.


Tilbake på land etter konkurransen la vi oss til ytterst på gjestbrygga. Det var flere enn oss som hadde hatt det tregt i dag, mange hadde allerede tatt opp båtene sine da vi kom inn.


Sverre i Team Fender i ferd med å legge til.Snart slutt nå


Vår dårlige fiskelykke til tross, tusen takk til ildsjelene bak Hadeland og Ringerike Trollingklubb for et flott arrangement. Vi kommer nok tilbake ved neste anledning også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar