Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 28. september 2014

28.09.14 - Flytting av båt

I mangel av fisking får man skrive om noe annet....

Frøken Evada har hatt en kort og fiskeløs gjestevisitt i Oslofjorden. Jeg satte henne ut tidligere i uken ved Holmen. Båtslippen der viste seg å være flatere enn jeg trodde, så hengeren måtte dyppes langt over bremser og hjullagrene, og jeg måtte ut og vasse for å dytte henne av. (Med god hjelp av min far.)

Nei, nei og atter NEEEEI!
I dag skulle hun opp igjen, etter å ha ligget ved Lakseberget båtforening. Anlegget var bra, selv om gåturen fra bilen og ut til brygga ved Lille Danmark ble litt i drøyeste laget.


Lakseberget Båtforening
Siden slippen ved Holmen viste seg å være bortimot ubrukelig, kikket jeg på flere slipper i dag etter at jeg fikk noen tips på Facebook. Slippen ved Dronningen viste seg å være låst med bom, slippen ved Oksenøya Marina like så.

Men ved Kongen i Frognerkilen ble det full klaff. Litt trangt å komme til med stor henger på en søndag, men jeg fikk parkert bil og henger og tok bussen tilbake til Lakseberget for å hente båten. Turen ut fra Sandvika gikk fint, litt vind men ellers strålende vær. Dessuten har jeg fått ring på fingeren i løpet av helgen, og den gjorde seg riktig fint mot HDSen. :D Jeg har tatt en haug med skjermbilder av bakgrunnskartet i både HDS Gen 1 og HDS Gen 2 for Oslofjorden, det kommer en egen sak på dette etterhvert.


Ring, ring


Ute på fjorden og på vei innover ble det vesentlig tøffere, og oppmerksomheten måtte rettes mot å styre båt.Kjekt med vindusvisker under slike forhold.


Lengre inne ble det langt roligere og jeg kunne ta et par bilder av Oslo fra vannet.Oslo østOslo vest


 


Slippen ved Kongen var aldeles glimmrende. Akkurat passe bratt, og godt skjermet for vind og sjø. Det er endel folk, liv og røre her, så man bør holde litt tempo og gjøre oppholdet på slippen så kort som mulig. (Og ikke bry seg med de som sitter ved siden av og kommer med sikkert velmente tilrop av typen "du må MYE lengre ut med hengeren".)Fin slipp på KongenSom vanlig etter tur var jeg innom en selvvask på veien, denne gangen for å få av saltstenken etter fjordkryssningen. Vel tilbake ved Tyrifjorden får hun et par dager på land så hun kan tørke litt og jeg får fikset et hakk i fronten, før det blir fisketur på førstkommende onsdag. (Hvis værgudene står oss bi.)Båt i det grønne

2 kommentarer:

  1. Nice. Og gratulerer med ring på fingeren! :) Synd jeg ikke var ute idag, men på fredag spaserte jeg forbi båten din med en sjøørret i hånda. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, det var uansett ikke vær til å fiske, mye vind og drøye bølger på utsiden av øyene. Jeg så faktisk en ørret på kanskje 500g da jeg gikk til båten, så burde kanskje fisket litt fra land i området.

      Slett