Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 24. august 2014

Vansjø 24.08.14

Vekkerklokken på 04.00 i dag og på vannet rett etterpå i min fars Båtsman aluminiumsbåt med en Suzuki 20HK (firetakter med EFI).

Båten var et hyggelig bekjentskap, dønn solid og med høye fribord.

Båtsmann med SukiMorsom (og bra) løsning for batteriet.


Men det var som sagt mørkt da jeg la ut. Bikkjekaldt var det også, jeg fikk angre bittert på at jeg ikke tok flytedressen i dag. Sommeren er definitivt over.

E6-broa i stummende mørke:


Mørkt ja


Elverhøy i morgendis:


Morgenstund på Elverhøy


Jeg prøve flere plasser oppover, men det var først ved Abboren det løsnet. Jeg fikk raskt tre gjørs, den største passerte nok kilosgrensen med god margin men jeg hadde ikke med vekt og målbånd. Uansett den største gjørsen jeg har fått i Vansjø i 2014. 


Brukbar gjørs


En bitte liten en:


Minigjørs


Jeg har vunnet noen Lowrance Elite HDI i Insight Genesis Challenge i år, to har jeg solgt og en Elite 5 HDI står i Båtsmannen. Tanken min var å oppgradere den, så jeg hadde med et Micro SD minnekort med oppdateringen på. Eliten likte ikke dette, den hang seg så jeg måtte ta av strømkabelen for å komme videre og først etter diverse forsøk begynte den på oppdateringen.


Ser bra ut

Men noe gikk galt for etter noen sekunder kom denne:


Men ikke...

Oppdateringene til Elite HDI skal altså lastes ned på et minnekort, minnekortet settes i enheten og så slår man på enheten. Den skal da automatisk starte oppdateringen. Jeg har gjort dette på Elite 4 HDI og Elite 7 HDI før uten problemer, men denne gangen ble det bare tull. Jeg prøvde to forskjellige minnekort og fikk samme feilen med begge. Jeg får ta med minnekortene hjem, reformatere og prøve igjen senere.

Planen var å logge data til Insight Genesis og dybdekart.no i dag. Tanken var å logge et par grunner og skjær som jeg ikke turte å kjøre i nærheten av med Evadaen i sommer. Logging med en Elite med så gammel software blir bare tull, den låser seg og kommer med diverse (uriktige) feilmeldinger om manglende minne. Med 4.0 oppdateringen er disse "buggene" borte så det var litt surt at jeg ikke fikk til oppdateringen. Jeg fikk logget litt, men gikk fort lei av feilmeldingene og konsentrerte meg om fisket også. Jeg fikk heller ikke brukt Vansjøkartet fra dybdekart.no siden det forutsetter software 3.0 eller nyere for å fungere bra.

Ikke uventet ble det også endel støy på Eliten. Dette er en kjent problemstilling med Suzukis EFI-motorer. Selv med støyfilteret på medium var det synlig støy på skjermen. Ikke noe som hindrer fisket, men irriterende uansett. Jeg får se hva jeg får gjort med dette etterhvert, oppdateringen er høyere på prioriteringslisten.

Uansett ble det en fin morgentur med 5-6 gjørs. Vanntemperaturen varierte fra 17,5 til 18,5 så sommeren er slutt under vann også. På vei ned Mosseelva møtte jeg fiskeørnen ved Nesa til Nils. Jeg så den ikke før den tok luften fatt, litt usikker på hvem av oss som skvatt mest. :)


3 kommentarer:

 1. Kjekt å lese! :)
  Merkelig med oppdateringen som gikk galt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok en konsekvens av at mine Micro SD minnekort ikke var helt på topp. Har ikke fått gjort noe nytt forsøk enda.

   Slett
 2. Har gjort et tredje forsøk med et minnekort jeg vet er bra, så nå går Eliten inn til supporten hos ProNav. Fortsettelse følger.

  SvarSlett