Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 30. august 2014

Tyrifjorden 29.08.14

Jeg mangler endel hektar for å hevde meg i Insight Genesis Challenge i august. Når muligheten for en fridag dukket opp var tanken defor å kjøre en ren loggeøkt fredag og delvis natt til lørdag. Men så måtte jeg en tur på jobben allikevel, og dermed kom jeg uansett ikke til å klare å logge nok til å sikre 1. plassen. Derfor ble det fisketur etter ørret i steden, men selvfølgelig med opptak av data samtidig.

Evadaen begynner absolutt å komme seg som trolling- og generell fiskebåt nå, jeg er godt fornøyd med løsningene, men har selvfølgelig flere planer og ideer på lager. :)

Stenger på taket

Planken jeg har brukt som trollingbar er fortsatt der den pleier, jeg har ikke kjøpt brakett for å sette dypriggen i stangholder enda, og frem til det blir planken stående. Det er uansett fort gjort å demontere den når båten gjør tjeneste som familiebåt.


Gir ryddig akterdekk


En ny ting ble det allikevel for denne turen, klistremerke med flagg på styrbord side. Jeg kjøpte disse for flere år siden og fant de tilfeldigvis igjen mens jeg lette etter noe annet, så like greit å bruke ett av de.

I den grad det var noen tvil om kapteinens navn...


Fine forhold på vei utover, nok krusninger til at fisken ikke skal bli var og solen varmet såpass at T-skjorte var dagens egnede antrekk. Ikke noe å klage på i slutten av august med andre ord.

Tyrifjorden i all sin prakt

Vanntemperaturen varierte lite, fra 18,3 til 18,5 var det jeg så i dag. Det betyr at overflatevannet faktisk har blitt varmere siden forrige helg med ca en grad.

Jeg var på vannet i 12-13 draget og møtte Jarl Vegard for en prat utpå. Hyggelig med en trollingprat, og han er dessuten en kunnskapsrik kar med langt fler timer (og ørreter) på Tyri enn meg. 

På denne turen konsentrerte jeg meg om å logge og fiske på et område jeg ikke har kjørt før, men det ble også tid til litt vertikalfiske på et grunnområde jeg oppdaget under loggeturene forrige helg. Vertikalfisket ga turens eneste fisk, da denne abboren tok jiggen min tett på bunnen på 13 meters dyp.

Sulten kar

For å gjøre en 14 timers økt om til en kort rapport: det ble ikke mer enn den abboren. Ikke så mye som et napp under trollingen, noe som faktisk er uvanlig selv på Tyrifjorden. Jeg kjørte til ca 02.30 på natten, før jeg la meg til å sove noen timer og så dro jeg hjem.

Ett lite utvalg av hva som var i vannet på turen:


Resultatløs ørretgodis.Kartet for Tyrifjorden på www.dybdekart.no blir oppdatert med det første, Sverre (Team Fender) har også levert data så det blir en skikkelig oppdatering når hans data legges til mine fra de to siste øktene jeg har hatt.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar