Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 7. august 2014

Randsfjorden til helgen - treff og konkurranse

Lørdag og søndag denne helgen har Norges Trollingforbund treff og en litt uformell konkurranse på Randsfjorden. Her følger litt info.


Randsfjorden i all sin prakt


Randsfjorden er en fantastisk innsjø og inngår i det samme vassdraget som Tyrifjorden, som til slutt ender opp som Drammenselva og renner ut i Drammensfjorden. Vannet er klart og primærartene for trolling er ørret, røye og gjedde. Randsfjorden har også en god abborbestand. Byttefisk er primært sik og krøkle.

Fjorårets røye for Team Colibri

Treffet fokuserer på røye, og det er dette konkurransen dreier seg om. I praksis er dyprigg et must siden det fiskes på dybder fra 15 til 30 meter. Men på dette treffet er det egentlig det sosiale som står i fokus, så selv om du ikke har dyprigg er dette en fin mulighet for å prate litt med likesinnede og sosialisere. Natteleie er ved Sandøya/ Kongeøya hvor det også går an å sette opp telt. Vi sov i telt i fjor, men grunnet litt større båt i år kommer vi nok til å sove i båten denne gangen. Kartlink til øyene:
http://kart.gulesider.no/m/NpBNP


Fjorårets ørret for Team Colibri, ikke tellende i konkurransen
Randsfjorden har en betydelig gjeddebestand, så særlig til overflatedorgingen er det greit med fortom i fluorkarbon på 0,40 eller mer siden den tåler litt mer før den ryker enn vanlig fiskesene. Jeg kommer nok til å kjøre med 0,45 på mine slep.

Litt om fiskeregler i Randsfjorden:
  • Det er IKKE krav om fiskekort
  • Minstemål for ørret er 35 cm (spør du meg er det latterlig lavt i en sjø med bestand av storørret, og hva med et maksmål?)
  • Maks antall stenger per båt er 4 men ellers fri presentasjon så både dyprigg og planerboard kan brukes.
  • Røykenvikområdet er naturreservat. Fra 15. april – 19. mai og 1. august - 31.oktober skal man ved bruk av motorbåt bruke korteste vei ut/inn fra området.
  • Full forskrift; http://lovdata.no/dokument/FV/forskrift/2003-02-28-245
Jeg tar med PC, så hvis du er nyskjerrig på kartet til www.dybdekart.no for Randsfjorden er det bare å spørre. Du kan også få "prøvekjøre" med kartet i helgen, så har du Humminbird/ Lowrance/ Simrad i båten er det bare å stikke bortom med et minnekort så får du kartfiler av meg. Det samme gjelder hvis du bruker Mac/PC/nettbrett/smarttelefon med gratisprogrammet Google Earth som kartplotter. Du kan laste ned Google Earth på Appstore etc til mobile enheter og til PC/Mac her:
http://www.google.com/earth/download/ge/agree.html Jeg er i området fra fredag kveld til søndag formiddag.


Link til informasjon om treffet fra Norges Trollingforbund:
http://www.trollingfiske.org/1-hjem

Link til info om båtslippen i Røykenvika med bilder av slippen, husk kontanter:
http://teamcolibri.blogspot.no/2013/07/ryetreff-randsfjorden-10-11-august.html

Link til min rapport fra treffet i fjor:
http://teamcolibri.blogspot.no/2013/08/randsfjorden-9-110813.htmlIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar