Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 3. juni 2014

Tyrifjorden 02.06.14 - grei start på gjeddesesongen i hjemmevannet

Med været som formelig skriker "fisketur!", ble det fristende å teste litt gjeddetrolling. En kort tur hjemmom etter jobben for å hente litt utstyr og fylle termosen, og så var jeg nesten klar. Neste stopp Esso på Ramstadsletta for å fylle bensin til påhengerne, der var det full stopp på betalingsterminalen så neste forsøk ble Statoil. Innen jeg kom meg derfra var køen i retning Hønefoss tettere pakket enn snusleppa til Traktor-Laila.

Jeg tror ikke vi var ferdige i båten og på vei utover før nærmere 18.00, men med solid bromming fra Suzukien akkompagnert av vannet som fosser langs skroget, var plutselig verden et veldig godt sted å være. Slike ettermiddagsturer er virkelig balsam for sjelen og verdt stresset med å komme seg fra jobben i tide og køkjøringen gjennom rushtrafikken.
 
 
God fart ut mot første grunne i Tyrifjorden. (foto; Carl Stiegler)
 
 
Jeg hadde med meg selskap i dag, Carl (cral på Fiskersiden.no og OFA.no) var med, han så ut til å ha det helt greit i solsteiken på bakdekket.Akkurat satt stengene

Kun få minutter etter at alle fem stengene var i vannet, la undertegnede kursen litt for nær grunna som vi egentlig skulle følge.... To av fem stenger gikk fast, så opp med alt utstyret og tilbake for å forsøke å få opp godsakene som satt i Moder Norge. Den stangen jeg holdt på med satt dønn helt til vi kom over wobleren, mens stangen Carl holdt i slapp bunnen og virket merkelig "tung".

Først helt inne ved båten luktet vi lunta. Makan til slappfisk, til tross for vanntemperatur på 15 grader og god kondisjon! En fin gjeddefrøken på 5,8 kg hadde tatt en Berkley Kickin Minnow i 10".

Solid frøken


Damen var i hvertfall sulten, 10" med gummifisk forsvant fullstendig i gapet hennes. Heldigvis satt krokene fint, så det gikk veldig greit å få alt ut igjen.


10" ble liten nedi der


Gjeddefrøkna fikk æren av å innvie min nye håv, en Savagear Tele folding nett håv. Jeg har vært på utkikk etter ny håv en stund, en klassisk trollinghåv stod lenge på ønskelisten men jeg falt for muligheten til å felle sammen selve nettet så håven blir enklere å stue i kabinen. Alt klart for det klassiske poseringsbildet:
 

Brukbart fornøyd

 Etter dette dorget vi litt mer rundt i det samme området, før vi tok opp alt igjen og ga gass inn i Nordfjorden. Jeg har lenge hatt lyst til å utforske Nordfjorden mer, både med tanke på kartlegging og mulige gjeddeplasser. Det ble masse kartdata fra (for meg) ukjente plasser, men bare en mindre gjedde som dessuten slapp seg selv løs rett ved båtripa.
 
Vi ga oss i 22-tiden, godt fornøyd med både fiske og godværet.  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar