Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 21. juni 2014

Lowrance/ Simrad kan nå logge data for Navionics SonarCharts

Navionics SonarCharts består i korte trekk av det vanlige kartet til Navionics, men med data fra oss brukere i tillegg. Jeg har tidligere skrevet mye om Insight Genesis, Reefmaster og Dybdekart.no, men nå kan også Navionics ta i mot data fra mange av Lowrance og Simrad sine kombienheter.

(foto; http://www.navionics.com/en/plotter-tutorial)


For å levere data til Navionics, må du riktignok ut med en del mer penger enn for de andre alternativene, men da har du også et ganske bra kart som utgangspunkt allerede før du begynner å logge data.

Du finner oversikten over kompatible enheter, samt fremgangsmåten her:
http://www.navionics.com/en/plotter-tutorial

I følge linken over er det Lowrance HDS Gen 1, HDS Gen 2 og HDS Touch som er kompatible. Merk at du skal logge data i GPX-format, IKKE de vanlige sonarloggformatene SLG/SL2. Dybdekart.no kan ta i mot de samme typene GPX-filer, så du kan fint levere data til begge parter. Foreløpig kan ikke Insight Genesis ta i mot GPX direkte, på skrivende tidspunkt er det er uvisst om dette ligger i planene for IG.

Hvis du vil prøve deg på dette er det VIKTIG at du følger bruksanvisningen i linken over helt nøyaktig. Hvis ikke vil filen din ikke inneholde dybder, eller så vil den alternativt ha et tidsintervall som gjør den omtrent umulig å korrigere for tidevann i saltvann eller endret vannstand i ferskvann.

Det er veldig positivt at Navico (eier av Simrad og Lowrance) og Navionics har kommet til enighet. Utvalget av måter å lage eller forbedre kart for Simrad og Lowrance er nå fullstendig dominerende sammenliknet med alle andre merker for fritidsbruk.

Med denne oppdateringen er det faktisk bare Furuno av de store merkene som ikke kan brukes til å logge data til dybdekartene til Navionics. Vi får håpe japanerne får ut fingeren og kommer i gang de også snart, bedre kart har vi alle glede av. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar