Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 30. mai 2014

Vansjø 29.05 - Hyttetur med familienTorsdagen gikk med til transport, pakke ut og sosialt samvær. Men gamlebåten min kom i hvertfall på vannet.

Vakkert

Etter grilling og legging av unger lot jeg damene sitte igjen på hytta, og kjørte ut en liten tur med båten. Målet var å logge data fra Mosseelva, spesielt området rundt hytta siden dataene herfra var mangelfulle og jeg mistenkte at de inneholdt noen data som jeg måtte korrigere. 
 
Ekstremt tett logging for dybdekart
 

Jeg fikk også oppdatert softwaren i min Lowrance HDS 5 Gen 2 til 3.0-versjonen som kom ut for noen dager siden. Den største endringen er muligheten for å automatisk beregne navigasjonsruter med Navionics, en funksjon jeg ikke har fått testet enda. 


Oppdateringsbilde


Oppdateringen har med seg en bitteliten bugg som man ser når man skal logge sonardata. I min HDS 5 er det bare en minnekortport, i motsetning til HDS 8 og 10 som har to plasser til minnekort. Men etter oppdateringen får jeg uansett valget om jeg skal lagre på minnekort i høyre eller venstre port, til tross for at det rent fysisk bare er en port. En helt uviktig detalj, men jeg skal uansett melde den inn så den blir rettet i neste softwareversjon.

Valget i rød firkant finnes ikke
 

En annen ting jeg tester er denne saken jeg fant på ebay:


Special price for you my friend

Jeg kjøpte den i fjor til Berkley Series One vertikalstangen min, og brukte både stang og snelle til diverse vertikalfiske i fjor. Poenget var delvis å prøve en av de ekstremt billige "kinasnellene" som florerer på ebay, og delvis ville jeg ha en lett snelle som ville passe godt til den lette vertikalstangen. Snella er fylt med tynn multifilament (PowerPro) og jeg har faktisk begynt å kaste litt med kombinasjonen også. Abborjigger med lette hoder formelig flyr frem, og kombinasjonen er virkelig ekstremt følsom så jeg kjenner det meste som skjer i enden av sena. Foreløpig har jeg bare positive ting å si om snella, men det gjenstår selvfølgelig å se hvordan den fungerer over tid. 10 kulelager og ett rullelager er uansett utrolig billig for et par hundrelapper, men som jeg har nevnt tidligere her på bloggen så er gjerne øvrige komponenter i en snelle langt viktigere enn antall kulelager.....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar