Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 27. mai 2014

Lyseren 25.05.14

Klare for tur, ukristelig tidlig men hva gjør man ikke for litt frisk luft?

Skal vi dra snart?


Dag Christer fra Team Westin var vertskap for meg i dag, mens Carl og Eivind stilte i Omren til Carl. Fisket var meget tregt, Carl & Co blanket mens DC fikk opp to gjedder med denne som den største på 4,6 kg. Vanntemperaturen varierte lite, den lå stort sett på 16-17,5 grader. Vannstanden virket ganske normal, men jeg har aldri vært i Lyseren før så jeg kan ta feil der.

4,6 kg


Gjedda tok en Westin Tommy the Trout dorget i ca 1,8 knop 60 fot eller så bak en stangparavan. 


Tommy the Trout

Men også Mike the Pike leverte i dag, dog uten at noen av de som tok seg et jafs i den kom ombord:


Mike the Pike

Tommy the Trout og Platypus ble dagens klare vinnere hva gjaldt antall napp under trollingen. Vi prøvde det meste i dag av både utstyr og teknikker. Dagen begynte med denging mot sivkanten, gikk over til trolling, tilbake til denging og tilbake til trolling etc.

Til slowtrolling brukte vi Westin MonsterTeez, i motsetning til mange andre gummidyr av denne typen har MonsterTeez vuggende gange i tillegg til forførerisk hale.


MonsterTeez

Totalen endte opp med null (0) gjedder i båten til Carl, en i båten for undertegnede mens DC som nevnt avkroket 2 gjedder. Vanskelig fiske for alle altså, vi slet litt med å finne byttefisken og det virket som det klassiske etterleksfisket på grunne områder i dette vannet var over for i år. Eller så kan jeg være helt på villspor, og etterleksfisket har rett og slett ikke begynt.... Lyseren i seg selv var dog et positivt bekjentskap, mye spennende områder for både spinn- og trollingfisket. Husk dog på at det er begrensinger på både HK (5HK) og maksfart (5knop), båtslippen er flate og derfor ikke egnet for større båter enn de ganske lette båtene vi brukte i dag.

En annen positiv sak med denne turen var at jeg fikk lekt endel med Dag Christers Lowrance Elite 7 HDI med 83/200/455/800 HDI giveren. Enheten er ikke ny for meg, og jeg har skrevet om den her på bloggen før, men det har vært noen softwareoppdateringer siden sist jeg trykket på en ute på vannet. (Du finner siste software til Elite 7 HDI på nettsidene til ProNav, HER er en link direkte til oppdateringen). DC hadde det meste på stell med elektronikken, ikke at jeg hadde ventet noe annet, men det ble endel prat rundt hvordan ekkoloddet fungerer og hvilke varianter av skjermbilder som viser hva. Lærerikt for begge parter, DC er en meget kunnskapsrik gjeddefisker. Vi kjørte mye med skjermdeling ekkolodd/ downscan på grunnere områder for å se etter struktur, og 83/200 ekkolodd ute på sjøen.

Begge båtene logget data under hele turen, så starten på et skikkelig dybdekart for Lyseren på både Insight Genesis og Dybdekart.no er unnagjort. Fisker du i Lyseren, har begge tjenestene altså ca 20 timer med data fra dette vannet som også du vil kunne dra nytte av. Så husk å logge data når du er ute, og send den inn til felles bruk og glede. :)

Til helgen blir jeg sannsynligvis å finne i Vansjø. Gjeddejakt, logging av data til dybdekart og generelt familieliv står på agendaen. Sommeren står for døren, og kanskje blir denne sesongen den beste hittil?


2 kommentarer: