Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 21. mars 2014

Takstativet til Evadaen kommer seg


Jeg har kjøpt et aluminiumsrør for lite, så det blir enda en tur til SeaSea før stativet er ferdig grovmontert. Det lønner seg å tenke nøye igjennom hvilke lengder man skal ha ut av hver av 3 meters rørene fra SeaSea, ikke gjør som meg og begynn å kappe før du har målt opp alle enkeltlengdene. Den bommerten kommer til å koste meg prisen av et rør til...

Men i dag satte jeg sammen det jeg hadde, for å se hvordan det blir seende ut etterhvert. Rørene er i aluminium, vinklene i syrefaste stål. Alt er kjøpt på SeaSea på Rud.


Det nærmer seg for takstativet


Den røde pilen viser båtens fartsretning. Stativet er med andre ord mye bredere enn det er langt. Det brede røret i front vil det komme stangholdere på etterhvert, med en bredde på 132 cm er det fint plass til 10 stangholdere og mer enn det trenger jeg ikke. Stangholderne får komme etterhvert som finansene tillater det.

Bortsett fra ett aluminiumsrør til, gjenstår det å borre igjennom rør og vinkler, for jeg har tenkt til å erstatte de små metallskruene som sitter i vinklene med bolt og mutter. Men først skal stativet prøvemonteres på båten, for å sjekke at alt passer som det skal.

Disse skruene skal erstattes med gjennomgående etterhvert:


T-vinkel

Jeg tror jeg skal fylle på med Sikaflex mellom rør og vinkler, for å hindre at det blir stående vann i de små glippene. Det vil muligens gjøre stativet enda mer stabilt og forhåpentligvis vibrasjonsfritt siden jeg HATER ulyder. Men det virker solid allerede nå, så med noen små modifiseringer kommer dette til å bli stødig som grunnfjell.


2 kommentarer:

 1. En liten tanke här också lite för sent.

  Om du sätter genomgående skruv och mutter kommer du inte klämma fast aluminiumröret. utan det kommer bara vara pinnen/skruven som hindrar det från att falla isär.
  Du kommer antagligen att få ett jävla skramlande som på kort sikt kommer nöta ut aluminiumrören, de rostfria skruvarna kommer antagligen se helt oanvända ut efter detta dock.

  Det ser inte ut som att dina skruvar kommer kunna trycka ihop rörhållarna tillräckligt för att hålla fast alurören

  Så jag tror att du kommer få fastlimmade rör med en säkring i form av en sprint.

  Du kommer göra det hela mycket mindre av ett problem med tech7 emellan men det kommer då vara tech7som håller fast det hela.

  Det bästa och svåraste hade varit korta skruv och en mutter med bricka innuti aluröret och så klart gegga. Då hade du kunnat klämma alut mot det rostfria på båda sidor.


  SvarSlett
  Svar
  1. Et meget godt peng KJ, og et poeng jeg ikke har tenkt på i det hele tatt.... Men å få mutter inne i røret vil bare gå i 50% av tilfellene. Sikkert bedre enn ingenting.

   Slett