Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 24. mars 2014

Boring av vinkler og rør på takstativet

Dette er en skikkelig drittjobb, borr og vinklene i syrefast går varmt hele tiden, og må få kjøle seg ned før man begynner igjen. Jeg har fått endel tips rundt dette, blant annet å ha en kopp med rødsprit man dypper bor og vinkelen i med jevne mellomrom for kjøling, og egen borrolje som gjør noe av det samme. Jeg ble ferdig med EN vinkel på denne økten, og har da tre igjen for selve grunnen i rammen og så fire igjen for rør og vinkler som planerboardrullene skal monteres på. Aluminiumen er en drøm å borre i, det er de rustfrie vinklene som tar tid.

Dette er det jeg bruker for å skru alt sammen.

Skruer og muttere


To bilder av vinkel under arbeid:


Hull skal det bli


Snart igjennom


Klar for å skrus sammen. Jeg skal fuge mellom rør og vinkler med Sikaflex eller Tec-7 for å hindre at det kommer inn vann og for å dempe eventuelle vibrasjoner. Bildet under er før fuging/ liming, jeg sjekket at skruene passet i hullene jeg borret.


Testmontering


Slik ser planerboardrullene ut, montert på rørene sine. Jeg har brukt en bit sykkelslange mellom foten til rullene og røret.


TraxsTech ruller påmontert


Jeg tror dette blir veldig bra etterhvert, selv om borringen er en drittjobb som tar evig lang tid.


4 kommentarer:

 1. Sinnsykt bra jobba Erik. Det ser faktisk litt gøy ut nå som du har kommet såpass langt... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Kjetil, det går stadig fremover. Bare så ulidelig sakte.....

   Slett
 2. Av erfarenhet bör du se till att ha något emellan de där metallflisorna och ditt parkettgolv.
  De arbetar sig raskt ned i trät och då har du fått metallic look på golvet. Väldigt permanent.

  SvarSlett