Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 19. januar 2014

Alt om Fiske Cup 2014

Alt om Fiske nummer 1 2014 har akkurat ankommet din lokale bladpusher, og er vel verdt investeringen på 84,- Egmont HM skal ha skryt for å ha laget et av de bedre utgavene av AoF jeg har lest.

At AoF har en fiskekonkurranse gående er ikke noe nytt, men i forbindelse med at Norges jeger- og fiskerforbund har erklært 2014 for Sportsfiskets år, slår de på stortromma og gjør om på den vanlige konkurransen sin. Premiebordet til AoF har også fått en makeover, med en total premieverdi på over 80.000,-!

Klassene:
- Ferskvann
- Saltvann
- Allround
- Junior

For ferskvann er artene ørret, laks, røye, laks, sik, lake, gjedde, abbor, brasme og vederbuk, totalt ti arter å jakte på. I saltvann er det også ti arter å samle på; torsk, sei, lyr, havabbor, sjøørret, kveite, lange, brosme, makrell og bergylte.

Som seg hør og bør blir det oppdaterte resultatlister for hver art og månedsvinnere i hver utgave fremover. Sikter du deg inn på tittelen "Årets ferskvannsfisker 2014" gjelder det altså å få så stort eksemplar av hver av de ti ferskvannsartene i perioden 15.01.14-01.12.14. Du kan kun ha en fisk på hver av artslistene, men du kan forbedre deg. Med andre ord kan en gjedde på 5 kilo som du meldte inn i februar, erstattes dersom du kliner til med en større gjedde i løpet av 2014.

Fisken som er størst på sin resultatliste gir ti poeng, nest størst ni poeng og så videre. Maksimal poengverdi for en ferskvannsfisker blir derfor 100 poeng, og for en allroundfisker 200 poeng.

Reglene ellers er som de pleier. Det konkurreres på vekt, tyngste fisk av hver art vinner sin artsliste. Fisken skal veies på godkjent vekt, eller en annerkjent vekt som så kalibreres mot en godkjent vekt. Du må sende inn to bilder av hver fisk, ett poseringsbilde, og ett som viser fiskens lengde sammen med et målebånd eller liknende. Du må oppgi art, fangstdato, fangststed, lengde, metode, og hvilken vekt fisken er veid på. Lengdemålet er det klassiske, det vil si snutespiss til halefinnens bakerste punkt.

For mer info: Kjøp siste nummer av AoF eller søk de opp på Facebook.
(foto; www.klikk.no)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar