Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 16. november 2013

Tyrifjorden 15.11.13 - ørretjakt

I dag var det på tide med et avbrekk fra gjeddesatsingen og i steden gi kroppen en injekson med fettfinnefetisjisme.

Kjetil hadde meldt seg som matros for dagen, og vi hadde Silveren på vannet ca 09.00. Vanntemperaturen ved slippen på Storøen var 7,2 grader og det lovet godt. Svein (Kabbekaster) hadde sendt meg noen tips fra hans suksesstur sist helg, så trua var på topp i det vi satte nesen mot utsiden av øyene.

Jeg lot dypriggen være hjemme i dag, og kjørte fire stenger på planerboardene og en i propellstrømmen. "Propellstrømmen" er kanskje å ta i, siden den gikk ganske langt bak båten, rundt 40 meter bak størsteparten av tiden. I enden satt det diverse godsaker, men stort sett store Tomic Tubby og Rappala Magnum. (Se bilde lengre ned.)

Matros for dagen var Kjetil, ikke ukjent på diverse fiskeforum og en ivrig Oslofjordfisker. (Kjetil er forøvrig også medlem av gummibåtbanden, for de som har fulgt med på den tråden på Fiskersiden.)

YR hadde meldt glimmrende fiskevær, nesten ikke vind, ikke nedbør og et svakt sørøstlig drag utover dagen. Riktignok skulle det blåse opp på kvelden, men planen var landgang i tretiden, så det stoppet ikke oss.

YR på bærtur


Det skulle vise seg at det eneste de traff med var vindretningen. Vi fikk både iskaldt regn og tildels en hel del vind. I dag var det i hvertfall en fordel å være to, for båten måtte holdes på stø kurs hele tiden.

Lets get wet! (Foto: Kjetil Lunde)


 Vi hadde knapt fått alt utstyret i vannet før stangen med en gråhvit Rappala Magnum begynte å smånikke. Det var absolutt ikke noen kjempe, men troen på muligheter for senere napp fra storørreten ble definitivt ikke mindre av at denne lille radden kom opp og hilste på. Kjapt avkroket og ut i vannet igjen:

Kjetil vinsjer inn


Ikke verdens skarpeste bilde, men Kjetil har i hvertfall en ørret i hendene
Som nevnt ble det både vind og bølger etterhvert:

Det ble endel vær etterhvert
 
Godt innpakket kaptein (foto: Kjetil Lunde)
 
 
Mellom bølgetopper og sjøsprøyt var det en hel del fisk å se på ekkoloddet, både agnfisk og større fisk.
 
Agfisk til venstre, egenprodusert dybdekart til høyre
 
Samme som over
Rovfisk ved timetersmerket mon tro?
 
 
 
Noe av det som var i vannet i dag:

Ørretgodteri

På tide å pakke ned igjen (foto:Kjetil Lunde)


Takk for turen Kjetil, vi satser på større ørret i neste runde. :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar