Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 9. november 2013

Steinsfjorden 09.11.13

Man merker godt at vi er på tampen av sesongen nå. Åpen båt i november er ingen spøk, men fiskemessig kan disse turene før islokket legger seg være helt topp.

For trollinggutta er vanntemperaturen perfekt for stor ørret, og ikke minst er høstfisken gjerne i god kondisjon også, særlig når man er heldig nok til å komme i kontakt med overspringere. (En overspringer er en fisk som står over årets gyting, noe som ikke er helt uvanlig blandt laksefisker.)

Men sen høst har for meg betydd gjeddefiske, og så også på denne turen. Jeg har satt meg som mål å få en gjedde over 12 kilo før 31.12.14, og da må det satses. Størst sjangs for en så stor gjeddemadamm (for de store er nettopp damer), har man nettopp sent på høsten og rundt leken på vårparten. Når vannet blir passe kjølig trekker også de store gjeddene inn på grunnere vann, ivrige etter å få opp fettprosenten før vinteren legger en demper på stemningen. Det er altså nå de både befinner seg der de er mest morsomme å fiske etter, og er på matjakt!

Opp klokken 06.00 og ved båtslippen ca 07.30. Greit med piggdekk og 4WD når båtlippen er glassert med is, jeg holdt på å gå rett på ræ.. idet jeg gikk ut av bilen for å ta av jekkestroppen.

Ekvipasjen på på vei til å bli våt på beina
 

Fine utsikten sin


I tillegg til undertegnede på dagstur, var også tre andre på helgetur i Steinsfjorden. Her skulle det fiskes, og nederlag var ikke et alternativ.

Vanntemperaturen ved båtslippen på Storøen var litt nedslående. På forrige tur lå den rundt ni grader, nå hadde den falt til 7,2 ved båtslippen, og ofte er vannet litt varmere inne i Steinsfjorden. Det var også tilfellet i dag, temperaturen lå på 7,5 til 8,1 i Steinsfjorden. Min erfaring er at temperaturen må under 7 grader før gjeddene går inn på grunna her.

Etter å ha møtt de andre, hoppet en av gutta over i min båt. Tre mann i en Pioneer er kanskje fullt gjennomførbart, men rent praktisk er det enklere med to. Med ti ponnier på hekken, kan vi kanskje strekke oss til å si at dette var lurt for fremdriften også....

Stavangers stolte sønner i ukjent farvann
 

Pål (palkr på Fiskersiden) viste seg å være en trivelig fyr (de fleste sportsfiskere er gjerne det), og Thomas (Thomcom) med avkom var intet unntak de heller. Bråkjekk som jeg er, hadde jeg skrytt på meg voldsomme evner som guide, også kjent som oppskriften på bomtur.....

Det var tregt i dag, men det ble heldigvis ikke bomtur. Pål fikk ganske raskt en gjedde på rundt tre kilo på en Savagear Fourplay, og jeg hadde flere kontakter på shaddene jeg brukte.

Gjeddefant på vei inn
Fiskelykke!

Gjeddene virket finspist i dag, de gikk mest og nafset i halen på shaddene mine. Vi spinnfisket både på grunna og langs kantene, og dorget med gummi og swimbaits. Men det var ved spinnfiske på sirkus 5-7 meter at vi var bortpå flest fisk. Det var klart mest agnfisk å se på ekkoloddet i nordenden av sjøen, men vi hadde strengt tatt flest kontakter i sydenden.

Stim med agnfisk

Rovfisk mon tro?
 

Vi fikk forresten testet dybdekartet på Pål sin noe aldrende Lowrance LMS 337, noe som fungerte strålende. Jeg har tidligere hatt problemer med kartene i min egen Lowrance Globalmap 5300 (også aldrende), men i dag hadde jeg med kart i at5-format (laget med kart fra Reefmaster behandlet med Insight Map Creator) på en "butikkkjøpt" brikke på kun 1GB og det fungerte fint. Bildet under er fra HDSen dog:

Fin topp, men dessverre uten gjedder
 

Dessverre ble det ikke gjedde på gutta i Pioneeren i dag, vi får håpe de har bedre lykke i morgen. Takk for turen gutta, hyggelig å hilse på dere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar