Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 28. september 2013

Steinsfjorden 28.09.13 - Fiskelaus

Når jeg får en hel dag til rådighet for fisketur, har det betydd trolling på Tyrifjorden i stort sett hele sommerhalvåret av 2013. Trolling stod også høyt på prioriteringslisten i dag, men det var ønsket om mer data til dybdekartet mitt over Steinsfjorden som ble den utslagsgivende faktoren. Morten O. har sendt meg en liste over hotspotts som han mente burde kartlegges, og da ble valget om Steinsfjorden og gjeddefiske enkelt. Silveren skled av hengeren og ut i vannet 07.30, og kom ikke opp igjen før ti timer senere. 

Første prioritet var altså å sanke data til dybdekartet, men to stenger (jerk og haspel) og en passelig haug med gjeddegodsaker måtte være med. 

Morgenen var rett og slett så magisk som bare høstmorgener kan være. Stup mørkt når vekkerklokken ringte, morgendis på vannet og kald fuktig luft som vekker selv den trøtteste småbarnsfar når bildøren slår igjen bak en. Morgendisen forsvant fort når solstrålene begynte å strømme over åskammen i øst, men luften var kjølig og frisk hele dagen, en påminnelse om at båt snart må byttes ut med isfiskepulk. Triste greier egentlig, men desto bedre grunn til å nyte de dagene som er igjen før islokket legger en demper på moroa.

Morgenstemning på vei mot Sundvollen fra Storøen


Som tittelen insinuerer, ble det blanketur på meg i dag. Jeg prøvde det meste jeg har av jerkbait, spinnerbait, woblere, jigger og diverse gummidyr. Men det eneste som gav napp var pelagisk trolling i nordenden av sjøen, med en Swimin Joe på 10" i fargen crayfish (sort/rød). Det var bare smågjedder som var bortpå, så ikke noen store tap når de datt av på vei inn. Dette swimbaitet er forresten en av mine absolutte favoritter til dorging etter gjedde, sammen med Storm Kickn Minnow. Begge finnes i flere størrelser, til gjeddedorging er det 8" og 10" som oftest er i vannet bak båten min.Jo som svømmer


Noe det derimot ble mye av, var sonardata til kartprosjektet mitt. Da har jeg i hvertfall noe å leke med på kveldstid fremover. :)

Det var ikke så mye fisk å se på ekkoloddet heller, men under den pelagiske dorgingen kom det da noen stimer som var verdt å ta skjermbilde av:

Agnfisk som trykker i marebakken


Stoor stim


Mye av agnfisken stod dypt i dag


Jeg har fått et spørsmål om hvordan jeg har montert ekkoloddgiveren min på Silveren, så derfor tok jeg to bilder av dette når båten var tilbake på hengeren.

Sjekk det akterspeilet!

Den vertikale skinnen skrus fast i skroget, og så kan man enkelt justere platen med giveren på opp og ned etter behov. Særlig på litt slake båtslipper er det veldig greit å kunne sette giveren høyt opp på skroget, for da slipper man at den skades dersom akterenden slår i bunnen på sin vei av hengeren. Denne løsningen gjør det også enkelt å finjustere høyden for optimale ekko, så dette er en løsning jeg trygt kan anbefale. Det finnes flere produsenter av slike løsninger, min er fra Silver.

Kjekt å ha på båt som står på henger

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar