Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 15. september 2013

Reefmaster vs Elite 7

Da har jeg nettopp levert ut mitt første tilnærmede komplette dybdekart til en viss svenske. (Takk Michael.)

Han har logget en av sine mindre lokale sjøer på sin Lowrance Elite 7 og sendt filene til meg. Jeg har så tegnet opp strandlinjen i Google Earth (den desidert mest tidkrevende delen av min jobb), importert filen fra Google Earth og filene fra svensken i Reefmaster og kjørt ut kart. Denne karen var nok noe over gjennomsnittet interessert, så han fikk følgende filer:

- Bildefil av ferdig kart for posting på blogg/ internett etc og for print.
- Kartfil til sin Elite 7 (kopieres over på minnebrikke og settes i enheten)
- kmz-fil for bruk i Google Earth

Når dataene først er logget ute på vannet og strandlinjen er tegnet i Google Earth, er jobben i Reefmaster fort gjort. Det er også enkelt å lage forskjellige filformater, til bilde, Google Earth, Lowrance, Humminbird eller diverse andre kartprogrammer for den slags skyld. Dersom jeg får flere sonarlogger fra samme innsjø er det bare å importere disse også, så vil kartet få stadig bedre nøyaktighet.

Dette er også første gang jeg behandler sonarlogger fra en Elite 7, og hvis det er andre som vil prøve seg så får jeg advare om at noen av disse enhetene har en "bug" som snur opp ned på Long og Lat i GPS-dataene i sonarloggen. Dette førte til at det første kartet jeg lagde endte opp i det Indiske hav, ikke i en innsjø utenfor Gøteborg.... Men når jeg fant ut av feilen var det fort gjort å snu om på posisjonen. :)

Siden dette ikke er laget med mine egne data, kan jeg dessverre ikke legge ut eksempler på resultatet. Dere får bare tro meg når jeg sier at det ble riktig bra. :)

EDIT:
Vi koster på oss et par skjermbilder fra min egen Lowrance HDS Gen 2 av dybdekartet. Om jeg får drive med litt selvskryt, så ble dette skikkelig fint. Dybdeintervaller kan justeres i Reefmaster, hvis man vil ha færre konturer for et "renere" bilde.


Reefmaster i HDS
 Neste bilde er med mer zoom.

Mer zoom

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar