Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 19. september 2013

En lysende ide?

Jeg har tidligere brukt de små diodelysene som gjerne brukes til røyefiske eller havfiske på store dyp. De er greie nok, ikke minst så er de små og relativt billige. Utfordringen har vært at vannet i Tyrifjorden rett og slett er for rent til at de fungerer skikkelig. De baserer seg nemlig på kontakt med vann for å fungere, siden vannet fungerer som strømleder. I saltvann er det sikkert helt uproblematisk, siden inneholder av forskjellige salter og andre partikler gjør at saltvann leder strøm ganske godt. Men i Tyrifjorden har jeg altså slitt litt med å få de til å fungere, jeg vil anta at man kan kalle det et luksusproblem.

På ebay fant jeg noen andre lys, og nå har jeg kjøpt en som jeg skal teste. Denne varianten er egentlig beregnet på fiske av blekksprut, og skal tåle hele 300 meters dyp. Den baserer seg på tre LR41-batterier, og inkludert porto kom den på hele 40,- Ulempen er at den er marginalt større, og så må man ha en ordning for å lagre batteriene siden de ikke kan stå i uten at dioden lyser. Den lager i hvertfall et fint blinkende bålgrønt lys på land, så får vi se om den fungerer i vannet også.
Så får vi se om denne frister Tyrifjordrøya....


4 kommentarer:

 1. Jo jag tänkte att en bit alufolie bör kunna fästas på den andra typen med lite superlim (inte superlim på kontaktytorna bara)
  //KJH

  SvarSlett
 2. Hei KJ
  Tanken har slått meg også, folie og litt tape bør fungere. Vi får teste neste gang du tar turen nordover. :)

  SvarSlett
 3. Svar
  1. Tror ikke blogspot har den funksjonen. :D

   Slett