Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 16. august 2013

Test av Lowrance Insight Genesis DEL 2

Link til DEL 1 av testen - info om Insight Genesis og om hvordan laste opp.

Det gikk fortere å få mail med link til resultatet av opplastingen, enn selve opplastingen tok. :)

To ting slo meg med en gang:
- Tjenesten lager ikke kart fra sonardata dersom båten holder mer enn 20 mi/h, dvs 17 knop eller 32 km/t.
- Tjenesten er i praksis ubrukelig uten å betale for et abonnement...

Tjenesten har en artig tilleggstjeneste, en enkel variant av Sonarviewer, dvs en mulighet til å se på selve ekkoloddbildet gjennom hele turen. Riktignok bare ekkoloddbildet fra 200 kHz, mens Sonarviewer kan vise alle frekvenser som Lowrance sine ekkolodd bruker, og jaggu er ikke Sonarviewer gratis det også.

For å se sluttresultatet av opplastingen din, må du ha Microsoft SilverLight installert. Sitter du på en PC, har du sannsynligvis dette fra før, og uansett om du bruker PC eller Mac kan dette lastes ned gratis underveis i Insight Genesis. Det kan IKKE brukes på IOS, så du kan IKKE se resultatet på en IPhone eller IPad, siden disse ikke godtar Silverlight.

Du må kjøpe et "Standard subscription" til 100 USD per år eller et "Premium subscription" til 200 USD per år for å kunne slå sammen de enkelte sonarloggene du har lastet opp. Uten dette kan du ikke lage et dybdekart, ved mindre innsjøen du skal kartlegge er så liten at du kan dekke hele innsjøen på under to timer i lavere hastighet enn 17 knop uten lengre avstand mellom sporene enn 50 meter. "There is no such thing as a free lunch".

Slik ser resultatet ut for ett spor. Ekkoloddbildet på 200 KHz til høyre, og dybden rundt sporet mitt til venstre.

Ferdig, ihvertfall uten betaling
Sorry Lowrance, Reefmaster er riktignok litt mer komplisert å bruke, men det er både billigere og mer fleksibelt. Sett ned prisene med 50-70%, så henger ting mer på greip.

EDIT 09.10.13:
Navico har nå satt ned prisene på tjenesten til 99 USD per år for "premium". (Fra 299 USD). Man har også fått en mulighet til å dele sine data med andre brukere, men selvfølgelig bare med Lowrance/Simrad-eiere og de må være registrerte brukere av Insight Genesis (IG). IG begynner med andre ord å bli en reell konkurrent til Reefmaster, ikke minst siden det er så enkelt å bruke. Reefmaster har fortsatt endel funksjoner som jeg mener er bedre, ikke minst at det programmet håndterer data til og fra de fleste merker. IG kan virkelig hvem som helst bruke, så hvis du har en HDS eller en Elite 7 og du vil lage dybdekart men er redd for at PCen kan bite, er IG verdt en kikk. :)

EDIT 08.01.14:
IG har blitt kraftig oppgradert. Du kan lese en full gjennomgang i DENNE artikkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar