Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 16. august 2013

Test av Lowrance Insight Genesis DEL 1

Jeg har skrevet om Lowrance sitt Insight Genesis før, da nevnte jeg to problemer, som nå er redusert til ett. :)

Insight Genesis er Lowrance sitt kartprogram, og baserer seg på at du logger sonardata fra et ekkolodd/ kartplotter på et minnekort, putter minnekortet i en PC og laster opp til Insight Genesis sin server. I retur får du et dybdekart basert på din sonarlogg. Problemet til nå har vært at tjenesten ikke har vært åpen for Norge, samt at jeg er skeptisk til at Lowrance/ Navico på denne måten overtar eierskap til sonarloggene. Siste utfordring er at dette er en betalingstjeneste, så skal du lage flere kart, eller kart over en større innsjø, så kan det bli dyrt etterhvert. Tjenesten kan benyttes med sonarfiler fra Lowrance HDS og Lowrance Elite HDI apparater, noe som betyr at du sannsynligvis kan bruke sonarfiler fra Simrad NSS-apparater også.

Det er dog GRATIS å laste opp sine sonardata og se dybdekartet på sin PC etter at man har mottatt en mail med beskjed om at kartet er klart. Det er først når kartet eventuelt skal lastes ned på et minnekort for bruk i en kartplotter, eller hvis du vil lagre kartet for senere bruk, at tjenesten koster penger.

Prisoversikt for tjenesten:

Foto: Lowrance Insight Genesis
Til sammenlikning så koster programvaren jeg bruker, Reefmaster, 119 USD og er en engangsinvestering. 100 USD for et år med Insight Genesis virker da noe stivt, ikke minst når du overgir rettighetene på dine sonardata til Navico i samme slengen.....

For å laste opp må du først registrere deg som bruker, og laste ned et program (Insight Genesis upload tool) og så er det veldig enkelt å laste opp sonardata. Når du skal laste opp, får du et morsomt valg, da kan du nemlig huke av for "Keep private", og i følge hjelpeteksten som kommer opp ved boksen for avhuking, gjør denne at Navico IKKE kan bruke dataene dine til noe som helst. Med andre ord stikk i strid med det som står i informasjonen på deres egne nettsider og i "disclaimeren" som du må godta for å bruke tjenesten. Her tror jeg de bør korrekturlese litt. :)

Jeg sitter med en rimelig rask internettlinje (12/4 Mb), men opplastingen av mine testfiler fra Tyrifjorden tok forbausende lang tid. Så under opplasting er det bare å smøre seg med tålmodighet. Men nå er dataene lastet opp, så får vi se hvordan kvaliteten blir, og hvor lang tid det tar før jeg får mailen med beskjed om at kartet er klart.

Update kommer når resultatene foreligger. :)

EDIT: Insight Genesis er kraftig forbedret siden jeg skrev dette. Du kan lese en full gjennomgang av hvordan IG fungerer nå i DENNE artikkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar