Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 13. august 2013

Reefmaster vs Tyrifjorden - et eksempel

Jeg har knotet litt med Reefmaster i kveld, resultatet kan du se her. Dette er et kart generert av data jeg har samlet inn på Tyrifjorden. Området er ikke veldig stort, men poenget er å vise forskjellen mellom dette og feks Navionics.

Først et bilde fra Reefmaster. Hver svarte strek er en dybdekonjunktur, dvs en linje som viser en gitt dybde. Jeg har satt forskjellen mellom linjene til en meter, dvs at det er en meter i dybdeforskjell mellom linjene. Dette kan justeres, og det kan fargepaletten også. Her er rød farge grunt vann.De hvite flekkene eller områdene er områder hvor jeg ikke har sonardata enda.

Reefmaster
Så til et skjermbilde av hvordan Navionics sitt nyeste kart av samme område ser ut. De tykke svarte strekene er spor som viser hvor jeg har kjørt. De tynne svarte strekene er dybdekonjunkturer slik som på Reefmasterbildet. Også Navionics har en fargepalett, her er blått vann grunt.

Navionics
Det er greit nok at jeg må tåle å bli kalt elektronikknerd og utstyrsfreak, men jeg antar at det er flere enn meg som ser at det er en viss kvalitetsforskjell her? Dette er altså grunnen til at jeg ønsker å lage egne dybdekart for sportsfiske. :)

Jeg får dessverre ikke delt filer her, men det samme bildet fra Reefmaster kan eksporteres i filformater som fungerer på Lowrance og Humminbird kartplottere. Det kan også lages fil for Google Earth, slik at man kan studere kartet i Google Earth på en PC/ Mac, smarttelefon eller ett nettbrett. (Google Earth er et gratisprogram som kan lastes ned til stort sett hva som helst.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar