Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 18. juli 2013

Steinsfjorden 18.07.13

I dag var det dagen for å være onkel, så Erica, Live, Isak og jeg tok turen bort til Steinsfjorden for å fiske litt gjedde/ abbor.

Vi var i båten rundt 12 og ga oss ca 17. Alle fikk prøve å ratte båt, særlig Isak må kalles et naturtalent.

Isak ratter

Jentene syntes det var vel så greit å se på Scooby Doo på DVD-spilleren som vanligvis står i bilen. Den spilleren var vel verdt pengene.

Live og Erica ser på film

Vi mistet 4-5 små gjedder, men Isak fikk en snipe ombord. Den sprellet dessverre litt for mye til at han kunne holde den selv.

Isaks gjedde

Vanntemperaturen i Steinsfjorden lå rundt 20-20,5 grader, og det var et par andre båter ute i samme ærend som oss.

Midt i all denne idyllen, fortsatte jeg å sammenlikne 50 og 200 kHz. Naturlig nok ble det ikke tid til så veldig mye knoting med HDSen, det gikk mest i ymse bistand og samvær. Jeg klager ikke, å ha med barn på tur er morro. :)

Her kommer et par skjermbilder som viser fisk som står akkurat på kanten av marbakken. Som du ser, viser det venstre skjermbildet (50 kHz) MER fisk rundt kanten, mens det høyre skjermbildet (200 kHz) viser mindre fisk med større målseparasjon. Mens det venstre bildet viser en uformelig sky av fisk, viser det høyre bildet at skyen består av enkeltindivider eller ihvertfall mer eller mindre kompakte småstimer inne i stimen.

På vei over kanten
Vel over kanten, fortsetter 50 kHz å vise mer, mens 200 kHz viser mindre og mer detaljert. Vi ser altså at fordelen med den vide vinkelen på konen med 50 kHz er at den dekker et større område, mens 200 kHz dekker et mindre område og viser et mer detaljert bilde.

Over kanten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar