Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 6. juli 2013

Nordsøen Oceanarium, Danmark

Fergen fra Larvik til Hirtshals er synonymt med feriestart for uhorvelig mange nordmenn. I år gjelder dette også for jentene mine og meg, men i motsetning til de fleste andre smalt ikke vi gassen i bånn ved ankomst i Hirtshals, men svingte i steden inn på Nordsøen Oceanarium. Det ligger flere offentlige akvarier i Danmark, og dette er det som har den største enkelttanken på hele 4,5 millioner liter..... Denne tanken er selvfølgelig det store trekkplasteret, men resten av anlegget er også ok. Ikke minst er anlegget med seler ett av de bedre jeg har sett av typen.Bildet over viser haiegg, med foster inni. Hvis ikke jeg husker helt feil var dette avkomm av småflekket revehai, altså en haiart som er ganske vanlig i Oslofjorden.

Tanken på 4,5 mill liter vann var unektelig ganske imponerende.

Tanken er stor nok til at de pelagiske artene danner stimer inne i tanken.

Det nærmeste jeg har kommet en stripet pelamide (bonito)

Månefisk. En av disse, i mindre størrelse, har jeg faktisk fått under ett opphold på Maldivene. Det hender at disse underlige fiskene besøker norske farvann også.

Erica speider inn i tanken.Vi kom i tide for foring i den store tanken, noe som gjøres av en dykker.

En usedvanlig velfødd knurr.Disse gutta har jeg savnet her i fjorden i det siste. (Havabbor)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar