Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 12. juli 2013

Humminbird 360 og et par andre nyheter

At Humminbird har en løsning for å få ekkoloddet til å se 360 grader rundt båten er ikke noe nytt. Jeg skrev om dette systemet etter at jeg tok en titt på det på båtmessen i Gøteborg i våres, og jeg kalte det da en god ide men for dårlig utført på grunn av den usedvanlig store og klumpete løsningen de hadde valgt for ekkoloddgiveren.

På ICAST 2013 messen i USA (en av verdens største messer for sportsfiske) lanserte Humminbird neste generasjon av systemet, og denne gangen kan det monteres på en frontmontert elmotor. Les mer her.

Systemet baserer seg på deres velprøvde Side Imaging og Down Imaging system, altså høyfrekvensekkolodd som gir fotoliknende bilder av undervannsstruktur. (Omtrent det samme som Lowrance/ Simrad har i sin SideScan/DownScan). Du kan se skjermbilder av hvordan dette fungerer, kontra tradisjonelt ekkolodd i flere av fangstrapportene mine fra Tyrifjorden.

Johnson Outdoors, som eier Humminbird og Minn Kota har fra før laget et system for å koble disse sammen, som kalles I-Pilot Link. Dette baserer seg på noe av det samme som IPilot (som er et stand alone system på Minn Kota, en slags autopilot), som gjør at du kan styre din Minn Kota elektriske motor fra din Humminbird kartplotter.

Johnson Outdoors har også kjøpt Dr Depth, mykvaren som man kan bruke til å lage dybdekart på egenhånd. www.drdepth.se har hatt en beskjed om at mykvaren er solgt og at salget til forbukere er stoppet oppe en stund, men nyheten om hvem kjøperen er har altså nettopp kommet ut. Jeg regner med at dette er gjort for å kontre Lowrance/ Simrad sin Insight Genesis, og det blir spennende å se hvordan de skal bruke mykvaren.

EDIT:
Lakemaster AutoChart er kanskje svaret på hva Humminbird/ Lakemaster/ Johnson Outdoors skal gjøre med programvaren til Dr Depth. Produktet kommer først ut til høsten, men ser spennende ut. Det gjenstår å se hva slags filer dette "nye" kartprogrammet vil godta, både for input og output. Det er kanskje å tro på julenissen å håpe at det vil fungere for Lowrance-/ Simradeiere. Se 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar