Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 11. juni 2013

Tyrifjorden 08.06.13

Vi er en gjeng som pleier å dra på hytteturer sammen. Vanligvis er det Vansjø som har vært målet, men denne gangen ble det Tyrifjorden. Vi ble litt flere enn det som godt er i en og samme båt, så derfor tok jeg med min egen båt oppover også.
Guymarine Evada nærmest, Silver Colibri bak.

Vi var ferdig pakket i båtene ca kl 11 på lørdagen. Ut i fra baggasjemengden som kom ut av diverse biler, skulle en tro det var årets utgave av Top Modell som var på tur, i så tilfelle en illusjon som brast raskt for alle som så eierne av baggasjen.....

Det at vi har klart å samle såpass mange av gutta var verdt en aldri så liten feiring. Litt champagne sørger for den rette stemningen.

Litt bobler for å sette stemningen
Ikke alle er like fiskeinterresserte, det samlende punktet i denne gjengen er egentlig et felles ønske om å ta en pause fra hverdagens kjas og mas. Vi begynte derfor med det jeg antok ga størst sannsynlighet for napp på dorgestengene, nemlig å tøffe nærme land med gjeddeutstyr bak båten. Dette passet dessuten glimmrende med behovet for å finne en teltplass. Vi koblet sammen båtene og brukte hovedmotoren på Evadaen for fremdrift. Siden fjorden lå blikk stille og solen stekte, ga de to båtene en glimmrende plattform for å kombinere dorging og sosialt samvær. :)

Vi har vel hatt det værre....

Utsikt fra taket
Vi fant både en liten gjedde og en egnet teltplass ved Geitøya. Lavvoen ble satt opp og baggasjen ble lempet på land. Jeg regnet med at gutta ville fortsette å dorge gjedde, men flertallet ville ut på fjorden for å teste ørreten. Min advarsel om at jeg ikke har hatt ørret ombord på de siste 40 timene med dorging på Tyrifjorden falt for døve ører.

Fine båten min. :)

Tommy og Eirik dorger

To av gutta tok Silveren, mens jeg hadde resten av følget i Evadaen. For å fiske mest mulig effektivt skilte båtene lag, men begge satte kursen sørøstover. Vi i Evadaen mistet noe jeg antar var en liten gjedde, før vi nådde fjellveggen. Der ble Trygve var litt nøkking i den ene sideparavanen, og tauet inn dagens største overraskelse. Min/ vår første ørret i båten på Tyrifjorden! Riktig nok en liten tass, og den fulgte den samme veien som gjeddene, dvs forsiktig ut i vannet igjen. Men for min egen del var gleden over endelig å få en ørret i denne fjorden stor, størrelsen får komme etterhvert.Endelig første ørret på Tyrifjorden.
Ettervert begynte rumlingen i diverse mager å overdøve lyden av firetakteren, så kursen ble satt mot leirplassen. Etter middagen bestemte Tommy og jeg meg for å bruke også kvelden på ørretjakt, mens resten av gjengen prioriterte å få unna noe av alkoholen som hadde tynget ned båten tidligere på dagen. Selv om kald øl og kubbespill hørtes fristende ut, ble fiskefeberen rett og slett for sterk for Tommy og meg.

Vel utpå la vi oss på samme kurs som ga ørreten tidligere på dagen. Ganske raskt etter at stengene var ute, løste den ene sideparavanen ut. Tommy konstaterte at det var vekt i enden av snøret, og håpet om ørret fikk et aldri så lite byks oppover når fisken tok noen meter snøre og dro ut på tvers.

Vel inne ved båten ble det dog denne kjeften som brøt overflaten:

Open wiiiide!
Gjedda var slettes ikke værst, litt større enn den jeg fikk forrige gang jeg var utpå. Etter at den og Tomicen skilte lag, ble krokodillen sluppet pent ut igjen og vi fortsatte.
Gjeddefant på Tomic
I tolvtiden begynte begge småbarnsfedrene å duppe med hodene, så vi satte kursen mot lavvoen. Dagen etter skulle brukes på Steinsfjorden, forutsatt at fikk Evadaen under brua. Men mer om det i neste rapport.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar