Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 19. juni 2013

Oslofjorden 19.06.13

Tanken var egentlig at denne ettermiddagen og kvelden skulle tilbringes på jobben, men etter å ha sittet et par timer i bil tidligere på dagen, var behovet for frisk luft større enn samvittigheten. Garantert noe jeg kommer til å angre på senere i uken, men noe må man ha å angre på også...

Siden jeg bare hadde noen timer til disposisjon, ble det Silveren og Oslofjorden i kveld. Jeg sjøsatte på Sarbuvollen og satte kursen ut i fjorden. Inspirert av Hooked.nos livesending med Cato Bekkevold på trollingtur i fjorden, var tanken å runde Nesoddtangen, slippe riggen og kjøre innover i Bunnefjorden for å se om det var noe sjøørret hjemme. Forhåpentligvis skulle jeg banke storfiskkongen, utgangspunktet var i hvertfall bra siden han ikke fikk en eneste ørret så vidt jeg kunne se.

Min kjære samboer fikk dessuten en ny linse til speilrefleksen i bursdagsgave fra meg, og denne ville jeg selvfølgelig teste litt selv også. :) Linsen er forresten en Canon (Ultrasonic) EFS 60mm f/2.8 Macro USM linse, dvs en linse som bør være perfekt til å dokumentere nye perser med. Om 60mm kanskje er litt vel optimistisk gjenstår å se, karen på Elkjøp ymtet frempå om at jeg kanskje burde kjøpe 50mm i steden. Men vi fisker da ikke småfisk, gjør vi vel?

Vel ute på fjorden blåste det rimelig friskt. I det jeg passerte Grimsøya begynte det å regne i tillegg. Men jeg bet tennene sammen og kjørte over til Nesoddensiden, slapp riggen på 30 fot og dorget mot Nesoddtangen i 2,7-2,9 knop. Jeg oppdaget at jeg hadde glemt stackeren til dypriggen, så derfor kjørte jeg bare med en stang på den, og så en stang med en 40g blyparavan på i tillegg.
I det jeg rundet Nesoddtangen så jeg godt med agnfisk på ekkoloddet, og omtrent samtidig løste riggen ut. På bildet under kan du se riggkulen på vei ned til venstre på skjermbildet, og så drar den igjennom en stim med agnfisk.


Riggkulen på vei igjennom en stim med agnfisk

Resultatet kom fort opp til overflaten:

Makrell på dorgeskje

Det stod tydeligvis endel makrell rundt Nesoddtangen, og alle tok på riggen på 10-15 meters dyp. Jeg fortsatte innover i Bunnefjorden, noe som ga enda et par makrell.

Mellom makrellene og regnskyllene, testet jeg den nye linsen. I mangel på bildeverdig fisk, ble det noen bilder av andre ting.

Ambiss
Shimano

Linsen ser ut til å fungere ypperlig for formålet, synd med regnværet som gjorde at kameraet stort sett måtte holdes i baggen i et stuerom. Jeg ga meg kliss våt og passe lei ca 20.00.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar