Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 18. juni 2013

Navionics med dybdekart over 40 ny norske innsjøer

Navionics Gold 49XG

Jeg har lenge sutret over mangelen på elektroniske dybdekart over norske innsjøer. Om det er min sutring, som har blitt hørt helt inn i Navionics hovedkvarter er tvilsomt, men uansett har Navionics utvidet kartbrikken 49XG i Gold-serien til å inkludere 40 nye norske innsjøer i tillegg til Mjøsa som har vært inkludert fra før.

1 Eikeren
2 Femunden
3 Randsfjordens
4 Storsjøen (Rendalen)
5 Bogstadvatnet
6 Atnsjøen
7 Lomnessjøen
8 Etnsenn
9 Flyvatnet
10 Garin
11 Helin
12 Rossjoen
13 Slidrefjorden
14 Strondafjorden
15 Volbufjorden
16 Kroderen
17 Sperillen
18 Storevatnet
19 Bandak
20 Borsæ
21 Byrtevatnet
22 Flåvatnet
23 Kviteseidvatnet
24 Nisser
25 Seljordsvatnet
26 Totak
27 Vråvatnet
28 Byglandsfjorden
29 Suldalsvatnet
30 Hornindalsvatnet
31 Jølstravatnet.
32 Lovatnet
33 Aursunden
34 Salsvatnet
35 Snåsavatnet
36 Langvatnet
37 Rossvatnet
38 Iesjavri
39 Storsj¢en
40 Tyrifjorden
41 Mjøsa


Jeg er litt overrasket over at Bogstadvannet står på listen. (I hvertfall hvis det er Bogstadvannet i Sørkedalen utenfor Oslo vi snakker om). Bortsett fra at vannet er relativt lite, er det ikke lov å bruke motorbåt der, så en en skulle tro at kartlegging var rimelig tidkrevende. Kan det hende at de bare har brukt de gamle NVE-dybdekartene som ligger på nett som utgangspunkt? I så tilfelle blir kvaliteten rimelig dårlig.

Jeg har bestilt ny brikke, så en liten testrapport av kvaliteten på kartet over Tyrifjorden kommer etterhvert.

5 kommentarer:

 1. Hei,

  Skal ut å lystre etter krabber i sommer og lurer på valg av lykt. Valgene står primært mellom 12v håndholdt lyskaster, kraftig lommelykt, og eller en kraftig hodelykt. Er litt usikker på om LED gir riktig lysbilde da jeg lurer på om det hvite lyset redusere kontrasten til den røde ryggen en ser etter i nattemørket, og i så tilfelle om halogen da er bedre. Noen mening eller erfaring om dette? Har du evnt noen lykter / forhandlere å anbefale? Budsjett ca 1000 lappen.

  På forhånd takk for innspill.

  Krabbefisker

  Ps. Har ikke lagt innlegget på riktig sted, men fant ingen spørsmål og svar fane...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, skal du lystre må du bruke en kraftig lykt. VisionX fører både LED og Xenon, men til lystring er det nok Xenon som gjelder. Grunnen til dette er at du får en mer konsentrert lysstråle enn med LED.

   VisionX sin Xenon "lommelykt" er en lykt som er laget for å vare. Det er opprinnelig en dykkerlampe, som jeg fikk levert med flere typer fargelinser. Fargelinsene gjør at du får mer effekt ut av lyset under forskjellige vannforhold. Jeg kjøpte min dykkerlampe hos et firma som heter LED & Xenonlys Norge AS, de holder til på vestlandet en plass og er importør og telefonnummeret deres som jeg ringte var 90830385. Jeg snakket med en svært hyggelig og helpsom person der som jeg dessverre ikke husker navnet på, men han fortalte meg at lampen også ble brukt til ettersøk av skadeskutt hjort for han var i en slik gruppe - med svært godt resultat.

   Jeg har brukt min lampe til krepsing også med svært godt resultat.

   Hilsen Per Erik

   Slett
 2. Hei Krabbefisker

  Beklager, men dette kan jeg rett og slett ikke noe om. Til høyre i bloggen er det en link til bloggen Kystfiskeren, han kan være verdt et forsøk. Eller så er det forumene til Fiskersiden eller Båtplassen (nettsider) som kan gi deg svar.

  Hilsen Erik

  SvarSlett
 3. For trygg ferdsel på vannet er det ønskelig med et draft som kan fortelle meg om gode fiskeplasser og farer som skjær etc.ved bruk av båt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Denne artikkelen handlet om dybdekart for innsjøer, og på det punktet er vi for lengst forbi punktet hvor draftet (dvs sjøkartet på papir) var mer til å stole på enn elektronikken.

   Slett