Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 18. mai 2013

Fatters båt på ny plass

Fatter har en Guymarine Evada 540 med Suzuki hovedmotor og en Tohatsu dorge-/reservemotor. Vanligvis har den hatt hjemmehavn i Vansjø i Østfold, men i år er den lagt til Tyrifjorden for forandringens skyld.

Det åpner for et aldri så lite prosjekt, siden dette betyr at jeg også kan bruke den. Så prosjekt "lag sportsfiskebåt uten å borre" er på trappene. Forståelig nok er det fy å borre hull i en båt som ikke er min. :)

Første trinn er å lage en trollingbar som stangholdere og dyprigg kan festes på. En trykkimpregnert 2X6 er allerede plassert på tvers akter, sikret i kryssholtene på hver side med grove slangeklemmer. Litt testing i dag avslørte at jeg må legge noe mellom planken og ripa på hver side for å være sikker på at det ikke blir merker. Selv om planken sitter godt fast, er det ikke til å unngå at det vil bli noe bevegelse på grunn av vibrasjoner i skroget.

Neste steg blir å kjøpe noen åregaffelholdere slik at jeg kan montere stangorgelet fra min egen Silver på planken, og en brakett til dypriggen. 

Under er et (fabrikk-)bilde av båten. Jeg skal ta litt bilder underveis for å vise hva jeg gjør.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar