Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 18. april 2013

Det skal ikke være lett....

Med båten i garasjen har jeg begynt å tenke på montering av den nye HDSen. I dag skrudde jeg av platen bak på båten som den gamle giveren er festet på, og tok den med inn for rengjøring og for å se om jeg må borre nye hull. Selvfølgelig passer ingen av de gamle hullene.....

Jeg kan forstå hvorfor Humminbird (mitt gamle ekkolodd) og Lowrance (mitt nye) ikke bruker samme avstand mellom skruene på braketten som holder giveren. Ved å bruke andre mål en konkurrenten, blir det litt mer smertefullt å bytte, siden de fleste må borre nye hull i skroget. Det jeg IKKE skjønner er hvorfor ikke Lowrance/ Airmar sørger for å bruke samme mål mellom skruene på alle sine braketter engang. Hvis de gjorde det, hadde det vært enda enklere å selge dyrere givere som oppgradering, siden du ikke trenger å borre nye hull i skroget.

De ytterste hullene er etter mitt eldgamle Lowrancelodd, de innerste er etter Humminbird. Som du ser passer den nye braketten ikke på noen av de, så her må jeg frem med drillen. Enda en god grunn til å velge den løsningen jeg har med justerbart feste for ekkoloddgiveren.

Silver justerbar ekkoloddplate, snart sveitserost.

3 kommentarer:

 1. Fortsetter det sånn er det ikke mye igjen av den plata tilslutt...

  SvarSlett
 2. Hvilken modell har du kjøpt?

  SvarSlett
 3. @Kjetil: den tåler nok noen til. :) Ny plate med list for montering koster 900,- så da lever jeg godt med noen hull. Uansett bedre enn hull i skroget.
  @V3: Lowrance HDS5 med standard 83/200 giver montert på Silver sin variant av justerbart feste for ekkoloddgiver.

  SvarSlett