Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 10. februar 2013

Båtmesse Gøteborg 10.02.13

I dag var det tidlig opp og inn til sentrum for å ta bussen til Gøteborg og båtmessen der.

Bussturen gikk meget radig, og 25 min før rutetabellen rullet bussen inn på sentralen i Gøteborg. 15 min senere hadde jeg spasert bort til messen, og møtt på Karl Johan som også skulle være med. Jeg tror dette er tredje eller fjerde året på rad jeg drar på denne messen, og årsaken til at jeg stadig vender tilbake har vært at det har vært mye båter i størrelsen "fiskebåt", dvs åpne 4-6 meters båter samt kahyttbåter i 5-7 meters størrelsen.


Mye båter gett.
Årest messe ble egentlig en skuffelse. Jeg vet ikke helt hvorfor, men messen var nesten like dominert av "solskinnsbåter" og  millionbåter som de norske messene. Det som var av åpne småbåter var stort sett glassfiber, og det passer i hvertfall ikke for en kløne som meg. Det kan hende at de mer typiske "spinnfiskebåtene", som svenskene kaller de, var på sportfiskemessen i Jönkjöping i steden.

Men noen var nå der i hvertfall:

Linder Sportsman 445

Linder har flere fine modeller for fiske i beskyttet farvann. De enkeltskrogede aluminiumsbåtene er forseggjorte, og denne modellen er spesielt tilpasset kaste- og vertikalfiske.

Sportsman interiør
Jeg har tidligere sittet på i storebroren til denne (460), og de er litt for flate under til å brukes på steder med mye sjø. Men til innsjøer og andre beskyttede farvann er de lettrevne skrogene fine, og med masse finesser som i denne modellen bør den få tilhengere her på berget også. Ved stolen i front (som enkelt kan tas av), har du stuerom for batteriet til elmontor i front, samt livewell.

Litt lite beinplass kanskje?
Også Buster og Silver var på plass, men der var det for mye folk til at jeg fikk noen skikkelige bilder. Silver stilte med den nye varianten av Fox 485, som nå kun kommer med DC (en "konsoll" på hver side). Jeg hadde håpet at de skulle ha med Beaver 450 også, men den hadde blitt nedprioritert til fordel for de større modellene. Noe jeg stusser litt på, er at Silver har valgt en lønsing i fronten på båtene sine fra 2012 av som nærmest ser ut som om de har lagt en plastplate over nesen på båtene. Bortsett fra at det gir et billig inntrykk, må kanter slik som dette bli skikkelige "møkksamlere" etterhvert. Litt rart, for Silver har tidligere vært flinke til å unngå slike glipper og kanter, hvor både møkk og ikke minst fiskesene har en lei tendens til å bli hengende i værst tenkelig øyeblikk.

Pussig løsning i front på Silver.
Men bortsett fra denne lille glippen må jeg innrømme at Silver Fox har blitt en meget attraktiv båt etterhvert. Det blir spennende å se hva slags priser den nye importøren Kellox vil legge seg på, dette er ikke akkurat billige båter til å begynne med. Silver har forresten tatt ut båten min av sortimentet fra 2013, Colibri 405 er nå en båt for historiebøkene.

Bortsett fra båter, var det selvfølgelig masse utstyrsleverandører der også. Jeg benyttet anledningen til å klå litt på Lowrance sine nye touchmodeller i HDS-serien, og ikke minst den helt nye HDI-7 som er ny toppmodell i Eliteserien til Lowrance. Denne virker som en meget bra løsning for en som ikke trenger alle funksjonene i HDS.

HDI-7 med tredelt bilde.
Bildet over viser HDI med både plotter, vanlig ekkolodd og bredbåndsekkolodd ved siden av hverandre. Til dette ble selv denne skjermen litt i minste laget.

HDI-7 med todelt bilde.
Som dette bildet viser er den derimot perfekt for å vise to bilder samtidig. Her sees vanlig ekkolodd og bredbåndsekkolodd samtidig. Det er svært enkelt å bytte mellom ulike skjermbilder, og menyfunksjonene er betydelig enklere å bruke enn feks første generasjons HDS.

Humminbird var også på plass, og ikke overraskende var det deres nye 360-teknologi som dro folk. Kort fortalt er dette et ekkolodd som ser 360 grader rundt båten, og dette er virkelig spennende. Bare synd at du må ha en gedigen klump av en arm med giveren på som følgesvenn. Det skal bli spennende å følge denne varianten, den må være perfekt til vertikalfisket, men her må det mer utvikling til så både prisen og ikke minst giverarmen blir mer brukervennlig. Jeg må si jeg gleder meg til de får fikset denne slik at den feks kan monteres på en påhenger eller elmotor, i steden for den gedigne armen de bruker i dag.

Ellers er det touch for alle pengene på mange skjermer, og sonarvarianten av ekkolodd som gjør at man kan se fremover med ekkoloddet er enten på vei inn hos flere merker, eller under utvikling. Touch handler først og fremst om at ekkolodd og plottere nå begynner å komme innpå brukervennligheten vi har vært vant med på annet elektronisk utstyr i flere år, mens sonarvarianten faktisk kan bli et nyttig verktøy. Ikke minst til trolling er dette spennende greier, om enn helt sinnsykt priset foreløpig.

Det var også en hel del hyllemeter med fiskeutstyr, her kunne jeg brukt mye penger i dag.....

Smågodt i bøtter og spann.

Jeg var på utkikk etter Westins Platypus, og plutselig dukket den opp.

Westins Platypus
Det ble visst med noen av disse hjem, og noen varianter av Svartzonker også. Det er vanskelig å gå forbi slike stands. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar